2013. december 28., szombat

EPERBOMBA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
3 db nagy tojás
1 cs sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek gluténmentes süteményliszt (mester család)
édesítő

Töltelék:
25 dkg túró - laktózmentes
édesítő
1 dkg eper (mirelit is lehet)
kb. 1 dl tejszín
5 gr utifűmaghéj

Monin cukormentes eperszirup

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot készítünk, majd folyamatosan adjuk hozzá a sárgáját, kakaóport, lisztet , édesítőt, sütőport.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, akkor a belsejét kiszedjük.
A túrót kikeverjük a tejszínnel és édesítővel, majd kb a negyed részét kiszedjük, a maradékba beletesszük az epret, és kézi robotgéppel kidolgozzuk, beletesszük az utifűvet és avval is.
A piskóta belsejébe tesszük, majd a maradék tejszínes túró jön a tetejére.
Erre rátesszük morzsolva a kiszedett piskótát.
Eperrel díszitjük, majd meglocsoljuk picit cukormentes epersziruppal.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése