2016. október 10., hétfő

BARACKOS - DIÓS SÜTI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)





Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
10 dkg Mester kelt tésztaliszt
1 ek édesítő (1:4)
6 gr utifűmaghéj
5 gr porélesztő
2 db tojássárgája
3 dl rizstej - vaníliás (Alpro Rice Dolce)
+ barack lekvár
+ dió
+ olaj - a fésű kenéshez
+ kókusztejes olaj - a süti lekenéséhez

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd 40 percet kelesztjük meleg helyen.
Majd 8 részre osztjuk (lehet több részre is, én nagyobbakat készítettem), hengert formázunk belőle, majd egy fésűre nyomkodjuk,  (lenti fotó!!), amit előtte olajjal lekenünk ( így könnyen lejön róla a tészta!) megkenjük lekvárral, majd felhajtjuk óvatosan.
Két szélét összecsippentjük, majd diót teszünk a közepébe.
Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük kókusztejes olajjal.
180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése