Hozzávalók:
Piskóta:
50 dkg Bake Free piskóta - muffin lisztkeverék
8 dkg édesítő (1:4)
7 dl növényi tej
Krém:
8 dkg puncs pudingpor
4 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
3 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető
Töltelékhez:
45 dkg cukormentes baracklekvár
10 dkg holland kakaópor
3-4 ek rumaroma
+ ízlés szerint édesítő, ha szükséges
Elkészítés:
A piskóta alapanyagait alaposan elkeverjük, majd egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát.
180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük, majd ha kihűlt a puding , akkor összedolgozzuk vele.
A piskóta, ha elkészült és kihűlt, akkor az egyik oldaláról az egyharmad részét levágjuk ( a maradék piskóta 18x18-as forma lesz).
A levágott piskótát egy tálba morzsoljuk, majd a töltelék alapanyagaival alaposan összedolgozzuk.
A 18x18 - as formánkat folpackkal kibéleljük.
A nagyobb piskótát kettévágjuk.
Az egyik lapot betesszük a formába, erre jön a habos puding fele, majd a töltelék, majd a habos puding másik fele, majd a piskóta teteje.
5-6 órát hagyjuk összeállni, majd fogyasztható.