Hozzávalók:
Piskóta:
9 db tojás
12 dkg Mester süteményliszt
2 púpos ek Mester holland kakaópor
3 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
Krém - Töltelék
6 dl Meggle Decor tejmentes növényi habtejszín
2 ek Mester holland kakaópor
1 ü meggybefőtt
7 dkg rizsliszt
2 dl Meggle Decor tejmentes növényi habtejszín (meggykrémbe)
1 ek vanília aroma
1 ek rumaroma
ízlés szerint édesítő
+ Mester diabetikus étbevonó
+ meggy
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját az édesítővel kikeverjük, majd a hab felét belekeverjük, végül lassan hozzá adagoljuk a lisztet és sütőport, kikeverjük, majd beleforgatjuk a maradék tojáshabot. 18 cm formába 4 db lapot sütünk belőle. (lehet nagyobb formát is használni, de akkor érdemes 3 lapot sütni!).
A habot felverjük, majd az egyik felébe kakaóport keverünk. A meggyet lábasba tesszük felforraljuk, közben a tejszínt kikeverjük a rizsliszttel, vanília és rumaromával,édesítővel, majd ha forr a meggy - lé , akkor hozzákeverjük , hagyjuk besűrűsödni.
Ha meghűltek a lapok és krém, akkor elkezdjük tölteni.
Jön egy lap, erre habnyomóval a tejszín, ennek tetejére meggykrém és így tovább (lásd videó!), majd a végén csokival borítjuk és meggyel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése