2017. április 11., kedd

TOJÁSKRÉMES - SONKÁS KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
30 dkg Mester kelt tésztaliszt
1 tojássárgája
3 dkg sertészsír

5 gr porélesztő
2 dl víz
1 ek olaj
Töltelék:
3 db főtt tojás - 1,5 ek majonéz - 1,5 ek mustár - só - öszeturmixoljuk
10 dkg sonka
+ olaj a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk (az olajat a legvégén adjuk hozzá!), majd rizslisztes lapon kinyújtjuk. Megkenjük  a tojáskrémmel, majd megszórjuk a csíkokra vágott sonkával.
Feltekerjük, majd 3 részre vágjuk hosszában és összefonjuk.
Majd egy 18 cm tortaformába tesszük (Így kapunk kerek formát, de a szimpla kalács formába is megsüthető!)
Lekenjük olajjal a tetejét, majd 50 fokos sütőben 30 percet kelesztjük, majd 180 fokra emeljük a hőt és még kb 25-30 percig sütjük.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése