Hozzávalók (18 as forma)
6 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
10 gr cukrozatlan kakaópor
15 gr szeletelt mandula
2 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
6 db tojás
0,5 dl víz
Krém:
15 dkg margarin
17 dkg „mentes” csoki – paleo / diétánknak megfelelő/
1,5 dl rizstej
ízlés szerint édesítő – ha szükséges
kb 4-5 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
+ szeletelt mandula a díszítéshez
+ paleo csokoládé ( a torta tetejére – b 3-4 dkg
felolvasztva )
+ húsvéri torta díszek
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből
kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd a vízzel. Utána
hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, a kakaóport és mandulát végül pedig a
sütőport és kikeverjük. Legvégül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, óvatosan
elkeverjük benne.
A masszát két részre osztjuk – két lapot sütünk belőle 18 as
tortaformába (ha lehet , akkor csatosba) 180 fokra előmelegített sütőben kb 20
perc alatt (tűpróba!!)
Közbe elkészítjük a krémet. A csokit a margarinnal
felolvasztjuk. A rizstejben elkeverjük a lisztet, majd besűrítjük a csokit (ha
szükséges adjunk hozzá édesítőt!).
Ha a lapok megsültek, akkor megtöltjük a tortát. A krémből
hagyjunk az oldalára. 4-5 órát pihentetjük, majd a torta széleit megkenjük a
maradék krémmel és szeletelt mandulával borítjuk. Majd csokit teszünk a
tetejére és díszítjük.
Ötlet!!
Készíthetünk a megadott mennyiségből 3 lapot is, viszont
akkor a krém mennyiségét duplázhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése