2017. április 16., vasárnap

SONKAGOMBÓC LEVES (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)





Hozzávalók:
Gombóc: 
40 dkg sonka – füstölt,főtt
fél fej hagyma
6,5 dkg Aby kenyérliszt
(ízlés szerint tehetünk bele bármilyen fűszert is!)
Leves:
petrezselyem
karalábé
5-6 db kisebb sárgarépa
1 db fehérrépa
fél fej hagyma
tárkony
1 ek olaj
+ tehetünk hozzá 1 dl rizstejszínt is
Elkészítés:
A hagymát , zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Az egyik fél hagymát a felvagdosott sonkával összeaprítjuk (lehet szeletelőgépbe vagy turmixgépbe). A sonkás hagymás masszához adjuk a tojást, sót,lisztet, jól összegyúrjuk és gombócokat formázunk belőle. A zöldségeket felaprítjuk, a másik fél hagymát kockákra vágjuk. 1 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket,sót , tárkonyt , összekeverjük és felöntjük kb 2 liter vízzel, majd megfőzzük. Ha megfőttek a zöldségek, akkor a tejszínt egy tálba tesszük , kiszedünk egy merőkanállal a levesből, elkeverjük benne, majd visszaöntjük az ekkor már tejszínes leves keveréket. Végül a gombócokat beletesszük, és megfőzzük (akkor jó , ha a leves teteje felé közelednek ). Majd tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése