Gombóc:
40 dkg sonka – füstölt,főtt
fél fej hagyma
só
6,5 dkg Aby kenyérliszt
(ízlés szerint tehetünk bele bármilyen fűszert is!)
Leves:
petrezselyem
karalábé
5-6 db kisebb sárgarépa
1 db fehérrépa
fél fej hagyma
só
tárkony
1 ek olaj
+ tehetünk hozzá 1 dl rizstejszínt is
Elkészítés:
A hagymát , zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Az egyik fél
hagymát a felvagdosott sonkával összeaprítjuk (lehet szeletelőgépbe vagy turmixgépbe).
A sonkás hagymás masszához adjuk a tojást, sót,lisztet, jól összegyúrjuk és
gombócokat formázunk belőle. A zöldségeket felaprítjuk, a másik fél hagymát
kockákra vágjuk. 1 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket,sót ,
tárkonyt , összekeverjük és felöntjük kb 2 liter vízzel, majd megfőzzük. Ha
megfőttek a zöldségek, akkor a tejszínt egy tálba tesszük , kiszedünk egy
merőkanállal a levesből, elkeverjük benne, majd visszaöntjük az ekkor már
tejszínes leves keveréket. Végül a gombócokat beletesszük, és megfőzzük (akkor
jó , ha a leves teteje felé közelednek ). Majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése