2023. október 2., hétfő

Grízes krémes ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Piskóta:

70 dkg Mester család süteményliszt

4,5 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

10 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

2 dkg Mester család holland kakaópor

8 dl víz

2 ek citromlé

Krém:

30 dkg Mester család rizsdara

20 dkg Mester család vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

1,2 dl növényi tej

+ 15 dkg margarin

+ 20 dkg cukormentes eperlekvár

+ 15 dkg Mester család diaberikus étbevonó - olvasztva

Elkészítés:

A piskóta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a piskóta masszát beleöntjük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. ( tűpróba!)

A krém alapanyagait egy lábasban elkeverjük, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint.

Ha megsült, és kihűlt a piskóta, akkor három részre vágjuk.

Majd tegyük az első lapot vissza a tepsibe, ezt kenjük le a lekvár felével, majd erre rá a krém egyik fele, majd a második lap, ismét lekvár, ajd a krém másik fele, végül tegyük rá a piskóta tetejét és az olvasztott csokival borítsuk be.

Hagyjuk 5-6 órát hűvös helyen ( de legjobb egy éjszaka ) , hogy jól összeálljon.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése