2013. szeptember 18., szerda

MÁLNÁS TEJSZÍNES TÚRÓTORTA (GLUTÉN ÉS CUKORMENTES)






Piskóta:
3 db tojás
14 gr DW 1.4 édesítő
55 gr kókuszliszt
0,5 cs sütőpor

Krém 1 (málnás):
1 dl cukormentes tejszín
25 dkg zsírszegény túró
28 dkg fagyasztott málna
15 gr DW 1:12 folyékony édesítő
1 dl tej
15 gr utifűmaghéj

Krém 2 (tejszínes)
1 dl cukormentes tejszín
25 dkg zsírszegény túró
10 gr utifűmaghéj
10 gr DW 1:12 édesítő

Teteje:
2 dkg fagyasztott málna + leve
1 cs piros zselatin (ez sajnos cukros, de nem muszáj megenni J )
Díszítés:
kókuszreszelék
cukorgyöngyök

Elkészítés:
A piskótához az össze valókat össze turmixoljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
A málnás krémhez az össze tevőket alaposan kikeverjük robotgéppel, majd rátesszük a már kihűlt piskótalapra, el egyengetjük.
Majd a tejszínes túró krémet is kikeverjük, ez jön a málnás krémre.
Majd a tetejére rátesszük a málnaszemeket és rácsurgatjuk a levét.
A tortazselét feloldjuk vízben, majd rákanalazzuk, elosszuk, hogy mindenhova egyformán jusson.
Betesszük 5-6 órára a hűtőbe.
Majd ha letelt az idő. akkor leszedjük a forma oldalát (csatos formát használunk), majd kókuszreszelékkel díszítjük és színes cukorgyöngyöket nyomkodunk bele az oldalába!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése