2013. szeptember 11., szerda

LENMAGLISZTES "HAMIS" FÁNK BARACKOS TÚRÓKRÉMMEL (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápérték 100 gr :
kcal: 101,33
feh: 6,68
ch: 10,28
zs: 7,26
túrókrémben:
kcal: 87
feh: 10,21
ch: 10,14
zs: 1,3

Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg DW gluténmentes piskóta liszt
15 dkg lenmagliszt
10 dkg kókuszliszt
20 gr DW 1:12 folyékony édesítő
3 dkg élesztő
1 dl tej
6 dl víz
6 dkg vaj

olaj

Krém:
25 dkg túró - laktózmentes
10 dkg baracklekvár - glutén,laktóz , cukormentes (házi a legjobb)

Tetejére:
natúr kakaópor

Elkészítés:
A tészta hozzá valóit egy tálba alaposan össze gyúrjuk, majd letakarva hagyjuk 1-2 órát.
Ha letelt az idő, akkor egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és golyókat formálunk a masszából olajos kézzel, aminek a közepébe az ujjunkal lukat csinálunk, mint a "normál fánk" esetében.
Előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.
Közben a túrókrémet kikeverjük.
Majd ha megsült a fánk megtöltjük, megszórjuk kakaóporral és tálalható is!
Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése