2024. május 6., hétfő

Dupla burgonyás zsemle (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg Mester házi kenyérliszt

20 dkg főtt áttört buronya

2 dkg só

1 cs porélesztő

10 dkg Mester család burgonyapehely

2,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

kb. 6,4 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a burgonyát, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, végül az olajat, és addig gyúrjuk, míg a tál falától el nem válik a tészta.

Meleg helyen egy órát pihentetjük, majd zsemléket formázunk a tésztából, sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése