2014. szeptember 26., péntek

KEVERT LISZTES ZSÖMLE ÉS KIFLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJA,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
25 dkg rizsliszt
25 dkg Nutri Free Mix Per Pane
3 ek olaj
kb 5-6 dl víz
30 gr élesztő

szezámmag

Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverjük, majd az élesztőt felfuttatjuk és beledolgozzuk.
Hagyjuk 1 órát kelni, majd vizes kézzel gombócokat formázunk, ez lesz a zsömle.
További gombócokat lisztezett deszkán kinyújtjuk és feltekerjük, ez lesz a kifli.
Bevagdossuk őket és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokra előmelegítetett sütőbe tesszük, amit fokozatosan leveszünk 160 ra, ésígy sütjük kb 50 percig.
Tűpróba.

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése