Hozzávalók:
20 dkg Mester házi kenyérliszt
20 dkg Mester süteményliszt
1,5 ek édesítő (2:4)
1 cs porélesztő
8 gr Orgran tojáspótló + 5 ek víz
2 dkg Orgran Gluténpótló
0,8 dl rizstejszín
kb 1,8 dl víz
15 dkg zsír
+ rizstejszínes olaj a kenéshez
+ édesítővel elkevert dió
- kikeverjük rizstejszínnel, hogy ne legyen száraz
+ mazsola
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, összemorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a tojáspótlót (kikeverve vízzel), rizstejszínt és vizet. Jó alaposan kidolgozzuk. Majd hagyjuk pihenni. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk. Két részre szedjük (két rúd lesz). Kinyújtjuk, megkenjük diókrémmel, behajtjuk a két szélét, majd feltekerjük. (ugyan ezt a másikkal, de abba mazsola is megy). Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük rizstejszínes olajjal, megszúrkáljuk, majd kb 30-35 perc alatt 180 fokon megsütjük.
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, összemorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a tojáspótlót (kikeverve vízzel), rizstejszínt és vizet. Jó alaposan kidolgozzuk. Majd hagyjuk pihenni. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk. Két részre szedjük (két rúd lesz). Kinyújtjuk, megkenjük diókrémmel, behajtjuk a két szélét, majd feltekerjük. (ugyan ezt a másikkal, de abba mazsola is megy). Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük rizstejszínes olajjal, megszúrkáljuk, majd kb 30-35 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése