Hozzávalók:
Csirke:
1 egész csirkemell
aszalt szilva
só
szerecsendió
olaj
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, majd felcsíkozzuk. Minden darab
közepére aszalt szilvát teszünk és feltekerjük, Szorosan egymás mellé tesszük
egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd lekenjük az előzőleg kikevert olaj – só
– szerecsendió elegyével. Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokon 30 percet így
sütjük, majd levesszük az alufóliát és lekenjük megint, majd szép aranybarnára
sütjük.
Hercegnőburgonya:
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 db tojássárgája
2 ek margarin
só
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk.
Megfőzzük, majd összetőrjük. Hozzáadjuk a margarint és a tojássárgáját, jól
kikeverjük. Majd habnyomóba ( sütikinyomóba ) tesszük és sütőpapíros tepsire
nyomkodunk belőle. 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt barnásra sütjük.
Zöldfűszeres öntet:
Hozzávalók:
2,5 dl rizstejszín
4 dkg Aby házi kenyérliszt
3 dl rizstej
4 dkg margarin
só
szárított petrezselyem
tárkony
bazsalikom
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálban kikeverjük, majd lábasba
öntjük és besűrítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése