2013. március 30., szombat

BANÁNOS-CSOKIS TÚRÓKUGLÓF (glutén,cukormentes)

Hozzávalók:
0,5 kg túró
4 db tojás
1 dl tej
3 ek nyírédes
1 cs vaníliás pudingpor - gl mentes
0,5 tábla glutén,cukormentes csokoládé
0,5 ek vaj
1,5 db banán


Elkészítés:
A túrót,tojást,tejet,édesítőt,és vaníliás pudingot alaposan össze keverjük!
Egy szilikon kuglóf formába öntjük.
Egy darab banánt felkarikázunk és bele rakosgatjuk,majd 180 fokon előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni és akkor kijön a formából. (egy tálcára fordítjuk és leemeljük a formát!)
A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk,és a kuglóf szeletekre rakunk belőle kiskanállal.
A fél banánt felkarikázzuk és minden második szeletre rárakjuk, majd azok tetejére is rakunk a csokiból.
Jó étvágyat!



PÖTTYÖS ALMÁS-DIÓS TEKERCS (glutén,tej,cukormentes)

Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
1,5 ek nyírédes
1 ek kakaópor
1 ek darált dió
Töltelék:
2 db alma
3 ek darált cukrozatlan dió
1 cs vaníliás pudingpor
1-2 ek nyírédes (ízlés szerint)
3 dl tej - kókusz

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a nyírédesel habosra, majd óvatosan egymásba fordítjuk.
Egy kis tálkába kiszedünk 4-5 evőkanállal, majd a nagyobb adagba tesszük a darált diót és kakaóport és jól eldolgozzuk.
Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal a "fehér" masszából foltokat rakunk bele.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Majd ha megsült még melegen feltekerjük.
Hagyjuk kihűlni!
Elkészítjük a krémet.
Az almát megmossuk,megpucoljuk és lereszeljük.
A pudingot megfőzzük a 3 dl tejben az édesítővel, majd hozzá adjuk a reszelt almát és a diót és alaposan összekeverjük.
Ha meghűlt a piskóta,kitekerjük,leszedjük a papírról , megfordítjuk,hogy a "foltok" a külső részén legyenek.
A belsejét megkenjük a krémmel, majd feltekerjük és hagyjuk teljesen lehűlni!
Jó étvágyat!


KÓKUSZCSÓK (glutén,cukormentes)

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
1 cs vaníliapuding
15 dkg kókuszreszelék
2 ek nyírédes
1,5 dl tejszín
pici só
Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett a többi hozzávalót hozzá adjuk lassanként!
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk kis kanállal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
U.i.: az első adag sütése picit több, mint a többi, mivel egyre jobban bemelegszik a sütő! Figyelni kell!

2013. március 29., péntek

HABOS TÚRÓS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)

Hozzávalók:

Piskóta
6 tojás
4 ek lenmagliszt
2 ek nyírédes
1 cs sütőpor
Túrókrém:
0,5 kg túró - laktózmentes
nyírédes ízlés szerint
12,5 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
2,5 dl tejszín-laktózmentes
Hab:
5db tojásfehérje
1 ek nyírédes
12,5 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját az édesítővel habosra keverjük.
A sárga masszához keverjük a sütőport és a lenmaglisztet.
Majd a fehérjével össze forgatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A túrót az édesítővel és tejszínnel kikeverjük, majd a meghűlt piskóta tetejére kenjük.
A gyümölcsöt a tetejére szórjuk.
Gőz felett a tojásfehérjéket az édesítővel habosra keverjük, majd ha jó kemény, akkor hozzá adjuk a gyümölcsöt és avval is kikeverjük.
Majd a túrós réteg tetejére kenjük, majd betesszük a hűtőbe össze állni!
Jó étvágyat!


SAJTTAL TÖLTÖTT SÜLT GOMBAFEJEK (glutén,cukormentes)

Hozzávalók:
7 db gomba
20 dkg sajt
1 db tojás
pici tej


Elkészítés:
A gombát megpucoljuk,megmossuk.
A sajtot lereszeljük, a tojást felverjük, majd össze keverjük őket a sóval és pici tejjel együtt.
Egy serpenyőben pici olajat felmelegítünk.
A gombafejek belsejét megtöltjük a sajtos masszával, majd megsütjük őket!
Jó étvágyat!

RÉPABUNDÁS CSIRKEMELL FALATOK

Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
1 nagy répa
3 tojás
15 dkg sajt

2 ek lenmagliszt
olaj

Elkészítés:
A répát megpucoljuk , megmossuk és lereszeljük.
A sajtot is lereszeljük.
Egy tálba tesszük a répát, sajtot, tojást,sót,lenmaglisztet és alaposan össze keverjük.
A csirkét megmossuk és felcsíkozzuk.
Egy serpenyőbe olajat teszünk, felmelegítjük.
A csirkedarabokra teszünk a masszából az aljára és tetejére, majd bele tesszük az előmelegített olajba és aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!

2013. március 27., szerda

GYÜMÖLCSÖS ZEBRA TEKERCS (glutén,cukormentes)

Hozzávalók:

Piskóta:
8 db tojás
2 ek nyírédes
1 cs szamóca pudingpor (haas - gluténmentes )
1 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
1 cs vaníliás pudingpor (haas-gluténmentes)
3 dl tej
2dl cukrozatlan tejszín
25 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
2 tojás
2 ek mascarpone
1,5 ek nyírédes

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra az édesítővel.
Majd egymásba forgatjuk őket.
2 részre osztjuk, majd az egyik felébe a pudingot, a másikba a kakaóport tesszük és eldolgozzuk őket.
Mindegyiket két részre osztjuk.
Majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és keresztbe csíkokat teszünk felváltva a masszákból akár kanállal,akár habkinyomóval. 1-1 kakaós és pudingos masszát használunk fel.
Majd 180 fokon előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Majd jöhet a massza másik fele ugyanígy.
Krém:
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk.
A pudingot megfőzzük a 3 dl tejben az édesítővel, majd az előzőleg felvert habot hozzá adjuk ha már langyossá hűlt, majd a mascarponét, alaposan össze keverjük.
Majd a két tojást felverjük, és vissza tesszük a krémet a gázra, bele tesszük a tojásokat és kb. öt percig főzzük kevergetjük.
Majd hozzá adjuk a gyümölcsöt és avval is összekeverjük.
Ha kihűlt a lapok, akkor az egyiket tálcára tesszük, megkenjük a krém harmadával, majd jön a következő lap ismét krém és össze tekerjük.
A maradék egyharmad krémet a tetejére kenjük és betesszük a hütöbe, hogy össze álljon, lehűljön teljesen!
Jó étvágyat!


2013. március 25., hétfő

LEKVÁROS-VANÍLIÁS-TÚRÓS SZÍVECSKÉK (glutén,cukormentes)

Hozzávalók:

0,5 kg túró
1 dl tej
4 tojás
2 cs vaníliás pudingpor - gl mentes
3 ek nyírédes
lekvár (bármilyen ízű,cukormentes)
1 tábla glutén,cukormentes csokoládé
0,25 dl tejszín

Elkészítés:
A túrót,tejet,tojásokat,pudingport és édesítőt alaposan összekeverjük.
Fogunk egy szilikon formát, amin szív alakok vannak (bármilyen más is jó) és mindegyikbe beleteszünk 1 ek túrós masszát, majd kb fél - negyed kávéskanálnyi lekvárt, majd megint a túrós massza.
Előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük. (tűpróba)
Majd ha kész, hagyjuk egészen kihűlni!
Majd kiszedjük a formából.
A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, majd a szív közepébe tesszük!
Ebből kb. 3 - szor ennyi lett, mint ami a képen van!
Jó étvágyat!

GESZTENYÉS-DIÓS GOLYÓK (Glutén,tojás,cukormentes)

Hozzávalók:

1 cs cukrozatlan gesztenyemassza
0,5 dl tejszín
cukrozatlan diókrém
nyírédes - ízlés szerint
cukrozatlan darált dió
0,5 tábla gluténmentes,cukormentes csokoládé
0,2 dl tejszín (2 cl)

Elkészítés:
A gesztenyemasszát a 0,5 dl tejszínnel és édesítővel összekeverjük.
Majd golyókat formázunk belőle , aminek a közepébe pici diókrémet teszünk, majd a darált dióba forgatjuk.
A csokoládét a 0,2 dl tejszínnel felolvasztjuk, majd a golyó tetejére tesszük.
Jó étvágyat!

2013. március 24., vasárnap

KÓKUSZ ZABI (glutén,tojás,cukormentes)

Hozzávalók:

3 dl tej
2 dl viz
4 ek kókuszreszelék
1 ek nyírédes
1 cs francia krémes ízű pudingpor (haas - gluténmentes )
cukor és gluténmentes lekvár
2 kocka cukor és gluténmentes csoki

Elkészítés:
A kókuszreszeléket ledaráljuk.
A pudingot megfőzzük a vizes tejbe, és közben hozzá adjuk az édesítőt és kókuszt.
A tál aljár teszünk ízlés szerint lekvárt, majd jöhet a kókuszdarás puding.
Ha meghűlt, akkor diszítjük még lekvárral,csokikockával és kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat!

2013. március 21., csütörtök

DIÓS-VANÍLIÁS SÜTI (glutén,cukormentes)

Hozzávalók:

Piskóta:
4 tojás
4 ek lenmagliszt
3 ek darált dió
1 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek nyírédes
1 cs sütőpor
1 dl tej
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
2 tojás
6 dl tej
3 ek nyírédes
25 dkg mascarpone

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd a többi hozzávalóval, végül hozzá adjuk a fehérjét és jól össze dolgozzuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. (tűpróba!)
Krém:
A pudingokat a 6 dl tejben megfőzzük hozzá adva az édesítőt, majd hozzá adjuk a mascarponét és a kikevert tojásokat.
Ha a piskóta kihűlt kiszedjük a formából és leszedjük a sütőpapírt, majd vissza tesszük a formába (ha lehet lecsatolható oldalú legyen ).
Majd rátesszük a krémet és betesszük egy éjszakára a hütőbe , hogy össze álljon.
Jó étvágyat!

DIÓS CSOKIS KEKSZ (glutén,cukormentes)

Hozzávalók:

3 ek lenmagliszt
5 ek darált dió
1 cs csokis pudingpor - haas
1 t csokoládé - cukormentes,gl mentes
2 ek vaj
3 ek nyírédes
1 cs sütőpor
3 tojás

Elkészítés:
A csokit nagyon apró darabokra vágjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan össze dolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokon.
Fogjuk a tepsit es sütőpapírral kibéleljük, majd fél evőkanál adagokat teszünk rá.
Kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

2013. március 19., kedd

BACONOS CSIRKECOMBOK (GLUTÉN,CUKOR,TOJÁSMENTES)

Hozzávalók:

10 db csirkecomb
10 szelet bacon
15 dkg sajt
fél szál kolbász
olaj

Elkészítés:
A csirkecombok bőrét leszedjük,jól megmossuk és besózzuk.
A kolbászt apró karikákra vágjuk, majd a sajtot is feldaraboljuk.
Fogunk egy csirkecombot,rátesszük a sajtdarabot,kolbászdarabot és betekerjük egy szalonnával, majd a tepsibe tesszük, majd sorba az összeset.
Meglocsoljuk olajjal, majd fóliával lefedve kb 40 percig puhítjuk,majd levesszük a fóliát és kb. 20 percig sütjük, hogy szép színe legyen.
Jó étvágyat

TEJFÖLÖS SÜLT KRUMPLI

Hozzávalók:

1 kg krumpli
1 szál lecsókolbász
1 szál kolbász
1 nagy doboz tejföl
olaj
petrezselyem

grill fűszersó
2 db tojás

Elkészítés:
A krumplit jól megmossuk , majd négyfelé vágjuk.
A kolbászt és lecsókolbászt karikákra vágjuk, majd a krumplival együtt bele tesszük a tepsibe.
A tejfölből,olajból,petrezselyemből,sóból,grill fűszersóból és tojásból öntetet készítünk,jól kikeverjük, majd a kolbászos krumplira öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben fólia alatt 40 percig puhítjuk,majd levéve a fóliát kb. 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!

2013. március 15., péntek

LISZT NÉLKÜLI CSOKIS TÚRÓS (GLUTÉN,CUKORMENTES)



Az ajánlott adagok és egyéb dietetikai kérdésben keresd
Takács Hajnit a www.facebook.com/dietetikusod oldalon.

Hozzávalók:

0,5 kg túró
4 db tojás
1 dl tej
3 ek nyírédes
2 cs csokoládés pudingpor HAAS

Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálban alapossan kikeverjük,majd szilikonformába öntjük.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

2013. március 6., szerda

EPRES-TÚRÓS FINOMSÁG (glutén,cukormentes)

Hozzávalók:

Tészta:
2 db tojás
15 dkg túró
1 ek cukrozatlan kakaópor
édesítő - ízlés szerint
Krém
1 cs epres pudingpor
0,5 l tej
25 dkg eper (nekem fagyasztott volt)
édesítő ízlés szerint
10 dkg túró

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük,majd előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben kb 10-15 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük,majd hozzá adjuk a túrót és a kiengedett epret (levével együtt), majd jól kikeverjük.
Egy jénai tálat előveszünk, a tésztát 3 részre osszuk és rétegezve rakjuk, tészta-puding amíg el nem fogy.
Jó étvágyat!

2013. március 3., vasárnap

KAKAÓS - ALMÁS TÚRÓKRÉM (glutén,laktóz és cukormentes)

Hozzávalók:

25 dkg túró - laktózmentes (aki nem eszik túrót, annak lehet Totu)
1 kis pohár joghurt  laktózmentes
3 db alma
cukrozatlan kakaópor - ízlés szerint
nyírfacukor - ízlés szerint

Elkészítés:
Az almát megmossuk,meghámozzuk és lereszeljük.
Ízlés szerint édesítjük , és adunk hozzá kakaóport.
Hagyjuk, hogy álljon egy ideig.
A túrót joghurttal és édesítővel kikeverjük.
Majd egy tál aljába bele tesszük a felét,majd a kakaós almát (a levét nem), és a tetejére ismét a túrós krémet,majd megszórjuk kakaóporral.
Jó étvágyat!