Hozzávalók:
Piskóta
6 tojás
4 ek lenmagliszt
2 ek nyírédes
1 cs sütőpor
Túrókrém:
0,5 kg túró - laktózmentes
nyírédes ízlés szerint
12,5 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
2,5 dl tejszín-laktózmentes
Hab:
5db tojásfehérje
1 ek nyírédes
12,5 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját az édesítővel habosra keverjük.
A sárga masszához keverjük a sütőport és a lenmaglisztet.
Majd a fehérjével össze forgatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A túrót az édesítővel és tejszínnel kikeverjük, majd a meghűlt piskóta tetejére kenjük.
A gyümölcsöt a tetejére szórjuk.
Gőz felett a tojásfehérjéket az édesítővel habosra keverjük, majd ha jó kemény, akkor hozzá adjuk a gyümölcsöt és avval is kikeverjük.
Majd a túrós réteg tetejére kenjük, majd betesszük a hűtőbe össze állni!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése