2013. március 27., szerda

GYÜMÖLCSÖS ZEBRA TEKERCS (glutén,cukormentes)

Hozzávalók:

Piskóta:
8 db tojás
2 ek nyírédes
1 cs szamóca pudingpor (haas - gluténmentes )
1 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
1 cs vaníliás pudingpor (haas-gluténmentes)
3 dl tej
2dl cukrozatlan tejszín
25 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
2 tojás
2 ek mascarpone
1,5 ek nyírédes

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra az édesítővel.
Majd egymásba forgatjuk őket.
2 részre osztjuk, majd az egyik felébe a pudingot, a másikba a kakaóport tesszük és eldolgozzuk őket.
Mindegyiket két részre osztjuk.
Majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és keresztbe csíkokat teszünk felváltva a masszákból akár kanállal,akár habkinyomóval. 1-1 kakaós és pudingos masszát használunk fel.
Majd 180 fokon előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Majd jöhet a massza másik fele ugyanígy.
Krém:
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk.
A pudingot megfőzzük a 3 dl tejben az édesítővel, majd az előzőleg felvert habot hozzá adjuk ha már langyossá hűlt, majd a mascarponét, alaposan össze keverjük.
Majd a két tojást felverjük, és vissza tesszük a krémet a gázra, bele tesszük a tojásokat és kb. öt percig főzzük kevergetjük.
Majd hozzá adjuk a gyümölcsöt és avval is összekeverjük.
Ha kihűlt a lapok, akkor az egyiket tálcára tesszük, megkenjük a krém harmadával, majd jön a következő lap ismét krém és össze tekerjük.
A maradék egyharmad krémet a tetejére kenjük és betesszük a hütöbe, hogy össze álljon, lehűljön teljesen!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése