2014. november 28., péntek

2014. november 27., csütörtök

GLUTÉNMENTES MÉZESKALÁCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Nutri Free mix per pane (itt találod)
1 cs sütőpor
15 dkg liga margarin
2 db tojás
25 dkg méz
mézeskalács fűszerkeverék
fahéj
reszelt citrom héj

+1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
A margarint a mézzel összemelegítjük, majd az összes alapanyagot egy tálban alaposan összegyúrjuk.
20 perc pihentetés után lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, szaggatjuk.
Megkenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. kb 8-10 pec alatt.
Jó étvágyat!





PALEO MÉZESKALÁCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJA MENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT, PALEO)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
15 dkg mandulaliszt (itt találod)
10 dkg kókuszliszt (itt találod)
mézeskalács fűszerkeverék (lucullus)
3 db tojás
édesítő ( ha nagyon szükséges, én elhagytam)
20 dkg méz
5 dkg kókuszzsír (itt találod) vagy 10 dkg liga margarin

+ 1 db tojás

Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan összegyúrjuk, a kókuszzsírt vagy vajat olvasztva, majd hagyjuk 20 percet állni.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, szaggatjuk, megkenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.



MUFFIN BUKTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
30 dkg Nutri free Mix per Pane (itt találod)
25 dkg kókuszliszt (itt találod)
2 ek útifűmaghéj (itt találod)
édesítő
2,5 dkg élesztő
5 dl víz
10 dkg liga margarin
2 db tojás

házi cukormentes lekvár

+ 1 db tojás

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni 1 órát.
Majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle.
Ezeket egy nagyobb muffin forma aljába tesszük, lekvárt kanalazunk bele, majd lefedjük egy másik kör tésztával, a széleit rányomkodjuk.
Megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben kb 25perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!


2014. november 25., kedd

ASZALT GYÜMÖLCSÖS "BOCI CSOKI" (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:

Barna csokis rész:
100 gr kókuszzsír
100 gr cukrozatlan kakaópor
méz (kb 2 ek ) vagy mézpótló
2-3 ek kókuszkrém (attól függően milyen sötétre szeretnénk)

A kókuszzsírt felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet, majd kakaóport...nagyon gyorsan kell keverni, hogy ne csapjon ki a kókuszzsír, majd jön a kókuszkrém, sűrű krémesre keverjük.

Fehér csokis rész:
100 gr kókuszzsír
100 gr kókusztejpor vagy kókuszitalpor (ebből majd viszek, hogy meg lehessen mutatni)
méz vagy mézpótló
2-3 ek kókuszkrém

Ugyanúgy kell csinalni mint a barna részt

Bármilyen aszalt gyümölcsöt apró kockákra vágunk.
Egy szilikon formát , kocka vagy téglalap alakú kibélelünk sütőpapírral ( azért jó, mert a csoki alja kicsit "formátlan lesz" - ez egy plusz, , nekem így jobban tetszik :D )

Beleöntjük a csokis részt, majd a fehéret, végül az aszalt gyümölcsöket bele dobáljuk.
Tehetünk mogyorót is bele!!!!

Betesszük pár órára a hűtőbe, majd utána éjjelre a fagyasztóba.
Ezt a csokit a fagyasztóban érdemes tartani fogyasztásig!

2014. november 24., hétfő

BOUNTY ÉS EXTRA CSOKIS BOUNTY CSOKI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
csoki réteg:
100 gr kókuszzsir
100 gr cukrozatlan kakaópor (holland vagy szerencsi, vagy a cicás...)
édesítő (ez attól függ, hogy keserű csokit vagy édesebbet szeretnek )
kb 2 ek kókuszkrém (ha tejcsokisabbat szeretnénk, akkor többet kell ebből bele tenni)

Töltelek:
1 dl kókusztej
1 dl víz
1 cs vaníliás pudingpor csokis esetében csokis pudingpor paleo diétázók vaníliaaromára és cukrozatlan kakaóporra cseréljék ill. tápióka keményítőre (haas vagy aldis marka - ezek gl mentesek)
édesítő
12,5 dkg liga margarin (vagy bármilyen növenyi margarin)
15 dkg kókuszreszelék
1-2 ek kókuszliszt (ez pótolható kókuszreszelékkel.

Elkészítés:
A pudingot megfőzzük, majd hozzá keverjük a vajat és kókuszkrémet, majd a reszeléket és lisztet, egy sűrű masszának kell lennie.
A csokihoz a kókuszzsirt felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport, édesítőt, majd legvégül a kókuszkrémet, itt nagyon gyorsan kell dolgozni, hogy az olaj ne csapódjon ki.

Majd formába tesszük, csoki, krém, és csoki...






ZSERBÓ GOLYÓK - SZALONCUKROK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
2 ek házi baracklekvár
1 ek mézpótló vagy méz
10 dkg gluténmentes mazsola
15 dkg dió
10 dkg aszalt sárgabarack (kalifa márka)


Házi csoki

Elkészítés:
Az összes alapanyagot összeturmixoljuk, hagyjuk állni 10 percet, majd nedves kézzel formázzuk és házi csokival bevonjuk!

Jó étvágyat!

2014. november 21., péntek

KUKORICÁS NUTRI FEE KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJA,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
45 dkg Nutri Free mix per pane (itt találod)
1,5 ek útifűmaghéj
5 dl víz
2 ek kukoricapehely liszt

2,5 dkg élesztő

olaj

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes alapanyaggal együtt alaposan kigyúrjuk, majd hagyjuk egy órát kelni.
Majd nedves kézzel egy szilikon kenyérformába tesszük (itt találod), és 180 fokra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ízletes, ropogós,puha kenyeret kapunk!
Jó étvágyat!








2014. november 19., szerda

EXTRA CSOKIS BOUNTY TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,CUOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)





Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
2 ek Nutri Free mix per pane (itt találod)
4 ek kókuszliszt (itt találod)
1 ek útifűmaghéj (itt találod)
édesítő
1 cs sütőpor
0,5 dl víz

Krém:
2 dl kókusztej
2 dl víz
1 cs csokoládés pudingpor (haas)
édesítő
15 dkg liga margarin
10 dkg kókuszreszelék
2,5 ek kókuszliszt
1 dl kókuszkrém (itt találod)

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, vagy összeturmixoljuk, majd sütőpapírra kenjük, és kb 15 perc alatt megsütjük, majd még forrón feltekerjük.
A pudingot megfőzzük, majd hozzá keverjük a margarint, kókuszkrémet, majd kókuszreszeléket , és kókuszlisztet.
Kissé hagyjuk meghűlni, majd a tekercsbe töltjük, házi csokit kenünk rá és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy jól össze álljon.
Jó étvágyat!

2014. november 18., kedd

DIÓS MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
3 db tojás
édesítő
2 ek liga margarin
3 marék dió
1,5 ek Nutri Free Mix per pane
1,5 ek mandulaliszt
1 dl víz
1 ek útifűmaghéj

Elkészítés:
Az összes alapanyagot összeturmixoljuk, majd muffin formákba töltjük.
Előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

SZEDRES KRÉMES (GLUTÉNTEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
3 ek Nutri free mix per pane (itt találod)
3 ek kókuszliszt (itt találod)
édesítő
1 cs sütőpor
1 ek karobpor

Krém:
1 cs vanília pudingpor - haas
édesítő
3 dl kókusztej
10 dkg szeder
1 dl kókuszkrém

Teteje:
házi csoki

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd a piskóta további alapanyagait folyamatosan adagoljuk hozzá.
Egy tepsiben megsütjük.
Ha kihűlt , akkor egy 18 cm-es átmérőjű formát ráillesztünk és körbe vágjuk.
Ez lesz az alja.
A pudingot megfőzzük, majd egyenként hozzákeverünk mindent, végül a maradék piskótát bele morzsoljuk.
Ráöntjük a piskóta lapra, majd házi csokival zárjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!

POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
45 dkg Nutri Free Mix Per Pane (itt találod )
5 dkg kukoricapehely liszt (helyettesíthető burgonyapehellyel) (itt találod )

2 db tojás
2,5 dkg élesztő
1 dl kókuszkrém (tej fogyasztóknak tejföl, vagy joghurt) ( itt találod )
1 ek útifűmaghéj ( itt találod )
3 dl víz

+ 1 db tojás
lenmag ( itt találod )

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, majd egy órát hagyjuk kelni.
Majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
Tojással megkenjük, megszórjuk lenmaggal és előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük 180 fokon.
Jó étvágyat!

2014. november 12., szerda

ALMÁS - DIÓS MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
3 db alma
4 db tojás
5 ek mandulaliszt (itt találod)
1,5 ek útifűmaghéj (itt találod)
4 marék dió
mézpótló vagy méz
mézeskalács fűszer
fahéj

Elkészítés:
Az almát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük, majd a mézzel és fűszerekkel együtt megpároljuk.
Ha kihűlt, akkor az összes hozzávalóval együtt összeturmixoljuk, majd szilikon muffin formákba tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

2014. november 11., kedd

SZEZÁMISZTES ZSÖMLÉK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
25 dkg Nuti free mix per pane (itt találod)
15 dkg Szezámmagliszt (itt találod)
2 dkg budafoki élesztő
3 - 3,5 dl víz

1,5 ek útifűmaghéj

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, majd az összes hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk (én kézzel csináltam), majd letakarva hagyjuk kelni 1 órát.
Majd sütőpapíros tepsire vizes kézzel zsömléket formázunk, és 180fokra előmelegített sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!





2014. november 10., hétfő

BEJGLI - PALEO VÁLTOZAT (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc


Hozzávalók:
20 dkg kókuszliszt (itt találod)
20 dkg mandulaliszt (itt találod)
1 ek útifűmaghéj (itt találod)
édesítő
4 db tojás
20 dkg kókuszzsír (itt találod)
1 késh. szódabikarbóna

Töltelék:
dió + kókusztej elegye+édesítő

mák + meggy + megy leve+édesítő

Elkészítés:
A liszteket egy tálba tesszük az útifűvel együtt, majd bele tesszük a szódabikarbónát, elkeverjük, majd a felvert tojásokat, végül a kókuszzsírt.
Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük fél órát.
Majd sütőpapíron kinyújtjuk, megtöltjük és feltekerjük a sütőpapír segítségével (óvatosan, mert reped!!).
Végül felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.




2014. november 8., szombat

ALMÁS-DIÓS TORTA (LISZT,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 cs sütőpor
édesítő
4 ek darált dió
1 ek útifűmaghéj
0,5 dl víz

Krém:
5 db alma
méz
mézeskalács fűszer
fahéj
1 cs vaníliás pudingpor - haas
1,5 dl kókuszkrém

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan összeturmixoljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez az almákat megmossuk,megpucoljuk, lereszeljük, majd a mézzel és fűszerekkel alaposan megpároljuk.
Majd hozzá adjuk a kókuszkrémmel kikevert pudingot, és sűrűre főzzük.
Ha meghűlt a piskóta , kettévágjuk , megtöltjük krémmel, plusz a tetejére is teszünk.
Majd egy éjjelre a hűtőbe tesszük, másnap házi csokival vonjuk be.

Házi csoki készítése itt!!!!!!!!

Jó étvágyat!





2014. november 6., csütörtök

FŐZÖTT ZSÖMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
5 dl víz
1,5 ek útifűmaghéj (itt találod)

2,5 dkg budafoki élesztő
1 ek olaj

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a vízben, majd az összes alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük.
Vizet felteszünk forrni, majd zsömléket formázunk, és 30 másodperce a lobogó vízbe dobjuk.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük és 190 fokon kb 40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!






2014. november 5., szerda

MÁKOS-MEGGYES-CSOKITORTA (LISZT,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 cs sütőpor
édesítő
4 ek darált mák
1 ek útifűmaghéj

Krém:
1 üv házi meggybefőtt
mézpótló
mézeskalács fűszerkeverék
1 cs vaníliás pudingpor (haas)
2 ek tápióka keményítő
1 dl kókuszkrém

Teteje:
Házi csoki

Elkészítés:
A piskótához az összetevőket alaposan összeturmixoljuk, majd előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük(tűpróba).
A krémhez a befőttet egy lábasba tesszük, botmixerezzük, majd feltesszük forrni a mézzel, és fűszerrel, majd ha forr akkor a kis vízzel kikevert pudingos tápióka keményítőt bele öntjük, alaposan elkeverjük, majd jön a kókuszkrém, és sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megkenjük a krémmel, a tetejét is, és betesszük a hűtőbe egy éjjelre.
Másnap házi csokit készítünk rá.
Jó étvágyat!





2014. november 4., kedd

ROPOGÓS RÁNTOTT HÚS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
csirkemell vagy karaj

tojás
kókuszliszt
kókuszreszelék
szezámmag

olaj

Elkészítés:
A húst megmossuk, felszeleteljük.
Forgatjuk kókuszlisztbe, tojásba, majd kókuszreszelékkel összekevert szezámmagba..
Kisütjük.
Jó étvágyat!

AMARÁNTOS KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
4 db tojás

1 késh szódabikarbóna
50 lenmagliszt (itt találod)
50 gr szezámmag liszt (itt találod)
2 ek útifűmaghéj (itt találod)
50 dkg amaránt liszt (itt találod)
kb 1-2 dl víz

Tetejére:
puffasztott amaránt (itt találod)

Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük, és az összes alapanyagot hozzá adjuk, és jók elkeverjük, akár kézzel is átgyúrjuk.
Hagyjuk 10 percet pihenni, majd szilikon kenyér formába tesszük (ebbe), megszórjuk a tetejét puffasztott amaránttal, és 200 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!



2014. november 3., hétfő

KARÁCSONYI PALACSINTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
3 db tojás
20 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
10 dkg kókuszliszt (itt találod)
10 dkg sárgabarack mag liszt (itt találod)
édesítő
1 ek olvasztott vaj
annyi ásványvíz (nekem kb 1,5 l volt), hogy jó tésztát kapjunk.

Töltelék:
1,5 kg alma
fahéj
méz
mézeskalács fűszer

darált dió

Teteje:
kókuszkrém
méz
mézeskalács fűszer

Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit alaposan kikeverjük.
Majd sorban kisütjük.
Az almát megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk, és a többi hozzávalóval együtt össze pároljuk.
A tetejére való krémet kikeverjük.
Majd sorban töltögetjük.
Palacsinta, almás töltelék, darált dió..........
Végül az ízesített kókuszkrémmel megkenjük.
Jó étvágyat!


2014. november 2., vasárnap

MÉZESPUSZEDLI KUGLÓF (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTESEN,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
4 db tojás
130 gr Farmo low protein (itt találod)
fahéj
100 gr kókuszliszt (itt találod)
10 dkg dió
4 e kókuszkrém (itt találod)
2 ek útifűmaghéj (itt találod)
1-1,5 dl víz
méz
szükség szerint édesítő

Elkészítés:
Az összes alapanyagot összeturmixoljuk, majd egy szilikon kuglóf formába (itt találod) öntjük.
Előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt megsütjük (kuglóf formától változhat - 5-10 percet),majd ha meghűlt, akkor kókuszkrémet kikeverünk mézeskalácsfűszerrel és kicsi mézzel, ráöntjük, megszórjuk dióval.
Jó étvágyat!






2014. november 1., szombat

MUSTÁROS CSIRKE (GLUTÉN, TEJ, TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
1 db egész csirkemell
mandulatej
rozmaring

mustár (legjobb a házi)
kókuszolaj

Elkészítés:
A csirkét előző este megmossuk és egy kis mandulatejbe tesszük, és megsózzuk , illetve rozmaringot szórunk rá.
Másnap feldaraboljuk apró kockákra, majd kókuszolajon megpirítjuk, majd hagyjuk puhulni, félidőnél hozzá adjuk a mustárt, kb 4-5 ek.
Közben kifőzzük a tésztát (ezt a fajtát használtam), majd ha kész a hús, akkor tálalható.
Jó étvágyat!