2016. szeptember 19., hétfő

DIÓS GUBA TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
5 db vaníliás kifli (lentebb a recept)
25 dkg darált dió
kb 2 dl vaníliás rizstej (Alpro - Rice Dolce)
ízlés szerint édesítő
(akár egy is rumaromát és mazsolát is tehetünk bele :D )

0,5 cs vaníliás pudingpor - haas
2 dl rizstej
édesítő

3 db tojásfejérje

Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk.
Ráöntjük a rizstejet, és az előzőleg édesítővel elkevert diót, jó alaposan átforgatjuk.
Egy 18 cm torta formába tesszük, majd ráöntjük a már megfőzött pudingot.
Ezt hagyjuk meghűlni kb 10 percet.
Felverjük a tojásfehérjéket, majd a tetejére tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük (a hab tetején látjuk, mikor már aranybarna, akkor lezárhatjuk a sütőt).
Hagyjuk teljesen kihűlni.






A vaníliás kiflit így készítettem:
Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
1 ek édesítő 1:4 (ha valaki édesebben szeretné , akkor nyugodtan tegyen bele többet)
3 gr porélesztő
1-2 ek vanília aroma
2,5 dl víz
1,5 ek olaj
+ édesítős kókusztej a kenéshez

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk (az olajat csak a végén gyúrjuk hozzá!).
Hagyjuk 40 percet kelni, majd rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Kinyújtjuk egy nagy kör alakba, majd 8 cikkre vágjuk.
Feltekerjük, és sütőpapíros tepsire tesszük.
Lekenjük édesítős kókusztejjel, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése