2022. szeptember 28., szerda

Sajtszósz alapú pizza (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 

Hozzávalók :

15 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj

oregánó

bazsalikom

1 cs sütőpor

5 dl növényi tej

1,5 ek citromlé

Sajtszósz alap:

10 dkg reszelt növényi sajt - füstölt

0,2-0,3 dl növényi tej

15 dkg növényi mascarpone

Feltét:

1 cs növényi felvágott

35-40 dkg mexikói zöldségkeverék

15 - 20 dkg reszelt növényi sajt

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A sajtszósz alapanyagait egy lábasba tesszük és folyamatos kevergetés mellett egyneművé főzzük, hagyjuk hűlni.

A pizza tésztához a száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Majd szilikon lapon, vagy sütőpapíron kinyújtjuk vékonyra - kerek vagy téglalap, attól függ milyet szeretnénk - majd a szélét behatjuk.

Majd a sajtszósszal megkenjük a pizza alapot vele, erre jön a növényi felvágott, zöldségkeverék és a növényi sajt.

A pizza szélét vékonyan olajozzuk, majd 180 fokon kb. 30 - 40 perc alatt megsütjük.








2022. szeptember 24., szombat

Cukkinis - gombás - tejszínes spagetti (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók: 

1 cs csicseri spagetti tészta

30 dkg Chefgomba csiperke

20 dkg Chefgomba Laska

30 dkg cukkini

2 dl növényi tejszín

10 dkg reszelt növényi sajt

4 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

ízlés szerint zöldfűszerek

3 ek olaj

Elkészítés:

A gombákat megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk.

A cukkinit alaposan megmossuk, majd lereszeljük.

A tésztát kifőzzük.

Az olajon a gombákat és cukkinit átforgatjuk, pirítjuk, puhítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sót, fűszereket, reszelt növényi sajtot és sörélesztőpelyhet, alaposan összekeverjük, majd kb. 10 percig főzzük.

Végül a tésztával összeforgatjuk.







 

2022. szeptember 23., péntek

Tejszínes - meggyes sajttorta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Piskótás rész:

25 dkg Bake Free piskóta - muffin lisztkeverék

3 ek édesítő (1:4)

20 dkg Margarin

kb. 0,5 dl növényi tej

Krém:

15 dkg növényi mascarpone

2 dl növényi tejszín - natúr - felverhető

2 ek vanília aroma

ízlés szerint édesítő

+ 25 dkg meggy ( nekem fagyasztott volt )

Elkészítés:

A piskótás rész alapanyagait egy tálban alaposan összedolgozzuk, majd egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és nedves kézzel elegyengetjük benne úgy, hogy körbe is legyen, ez adja meg a szélét.

Majd 180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vanília aromát, édesítőt, mascarponét, és tovább verjük.

Majd ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kivesszük a formából, az előzőleg kiolvasztott meggy levét a piskótába locsoljuk, majd beletöltjük a krémet és rátesszük a meggyet.

2-3 órát hagyjuk állni, majd fogyasztható.








 

2022. szeptember 17., szombat

Négy az egyben sütigolyók (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Piskóta alap:

80 dkg Nutriversum Biscuit lisztkeverék

15 dkg édesítő (1:4)

4 dkg sütőpor

10 dkg margarin

2 dl növényi tej

6 dl növényi tejszín

1. golyó - sós karamellás

12 dkg Nutriversum Perfect Women Protein sós - karamella

kb. 1,2 dl növény tej

20 dkg Kesudiókrém

2. golyó - pisztáciás

ízlés szerint édesítő (ha szükséges)

20 dkg Nutriversum  pisztáciavaj

kb. 1,4 dl növényi tej

3. golyó - diós

ízlés szerint édesítő (ha szükséges)

20 dkg Nutriversum  dióvaj

kb. 2 dl növényi tejszín - cukrozatlan

4. golyó - sütőtökös - almás

20 dkg Nutriversum alma- karamell syrup

15-20 dkg sült sütőtök

+ kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálba kimérjük, elkeverjük, majd a margarint beledolgozzuk, végül hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és kikeverjük.

Egy nagy tepsit ( gáz tepsi ) sütőpapírral beborítunk, majd a masszát rátesszük és elegyengetjük.

180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük (akkor jó, ha már sötét barnás a teteje ).

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor 4 egyenlő részre vágjuk.

Mindegyiket egy tálba összemorzsoljuk.

Az egyikhez hozzáadjuk a sós-karamellás alapanyagokat, a másodikhoz a pisztáciás, a harmadikhoz a diós, végül a negyedikhez a sütőtökös-almás alapanyagokat.

Mindegyiket jól összedolgozzuk, majd golyókat formálunk belőlük és kókuszreszelékbe forgatjuk.






 

2022. szeptember 14., szerda

Hamis túrós - karamellás - krémes szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 

Hozzávalók:

Piskóta:

30 dkg Bake Free piskóta - muffin lisztkeverék

0,7 dl növényi tej

20 dkg margarin

3 dkg édesítő (1:4)

1 ek vanília aroma

Krém:

2 dl növényi tejszín - cukormentes

1 dl növényi tej

2 ek vanília aroma

10 dkg barna rizsliszt

ízlés szerint édesítő

50 dkg főtt köles ( 12,5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 4-szeres növényi tejben édesítővel megfőzzük ).

+ 3 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető

Datolyás krém:

20 dkg datolyát (magozott) áztassunk be egy napig - majd botmixerrel pépesítjük

kb. 1 dl növényi tejszín

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, összedolgozzuk a margarinnal, majd a vanília aromával és a növényi tejjel.

Majd szilikon (vagy lisztes lapon ) átdolgozzuk, két fele osztjuk.

Mind a két részt kinyújtjuk 18x18 - as méretre, majd megsütjük 180 kb. 15 - 20 perc alatt.

A krémhez a 2 dl növényi tejszínt, 1 dl növényi tejet, vanília aromát, édesítőt, barna rizslisztet kikeverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A 3 dl növényi felverhető tejszínből kemény habot verünk, majd beletesszük a főtt kölest, édesítjük ízlés szerint, alaposan összedolgozzuk, majd ha kihűlt a vaníliás krém, akkor azt is hozzáadjuk és robotgéppel tovább verjük.

( Ha esetleg folyósnak találjátok, nyugodtan mehet bele egy kis tápióka keményítő, vagy útifűmaghéj ).

A datolya masszát kikeverjük a tejszínnel.

Egy 18x18 - as formát kibélelünk folpackkal, majd jön egy piskóta lap, majd a köleses krém egyik fele, majd a datolyás krém egyik fele, majd ismét a köleses krém.

Végül a piskótával zárjuk és lekenjük a maradék datolyás krémmel.

3-4 órát hagyjuk összeállni, majd fogyasztható.







2022. szeptember 9., péntek

Rigó Jancsi (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

30 dkg Bake Free süteményliszt

3 dkg Holland kakaópor

4 dkg édesítő (1:4)

4,5 dl növényi tej

Krém:

5 dl növényi tejszín - natúr - felverhető

ízlés szerint édesítő

20 dkg olvasztott mentes csokoládé

5 dkg holland kakaópor

Tetejére:

10 dkg olvasztott mentes csokoládé

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait egy tálban alaposan kikeverjük, majd egy 18x18-as sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni.

A tejszínt az édesítővel kemény habbá verjük, majd beletesszük az olvasztott csokit és kakaóport, majd kikeverjük.

A piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel, a tetejét olvasztott csokival borítjuk.

Hagyjuk 2-3 órát állni, majd fogyasztható. 








 

Óriás "túrós" pogi (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Nutriversum bagett lisztkeverék

10 dkg növényi tejföl

25 dkg főtt köles

2 kk só

2,3 dl víz

1 cs sütőpor

1 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a kölest, beledolgozzuk, majd a tefölt, vizet és citromlevet. Alaposan összedolgozzuk.

Majd lisztes lapon kinyújtjuk, hajtogatjuk, ezt ismételjük még háromszor.

Majd kb. 2,5 ujjnyira kinyújtjuk, tetejét késsel bevagdossuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.











 

2022. szeptember 6., kedd

Hamburger (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Nutriversum bagett lisztkeverék

4,5 dkg margarin

1 dl növényi tejszín

2 dl víz

1 ek citromlé

1 kk só

+ olaj a kenéshez

+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzádolgozzuk a margarint, végül a vizet és a citromlevet.

Majd szilikon lapon 3 részre osztjuk és zsemléket formázunk belőlük.

Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a sörélesztőpehellyel.

180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.









 

Kakaós rózsa (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Nutriversum Bagett lisztkeverék

3,5 g sütőpor

2 ek édesítő (1:4)

2 dl növényi tejszín

Krém:

6 dkg holland kakaópor - édesítő - annyi növényi tejszín, hogy kenhető legyen

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, alaposan összedolgozzuk.

Majd szilikon lapon kinyújtjuk.

A krém alapanyagait kikeverjük, megkenjük vele a kinyújtott tésztát, majd kb 2,5-3 ujjnyira csíkozzuk a tésztát.

Mindegyik csíkot feltekerjük és szilikon muffin formába tesszük.

Vékonyan olajozzuk mindegyiket, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.