Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 25 dkg túró
- 10-20 dkg csokoládé (ízlés szerint)
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Majd belekeverjük a túrót és a csokit, amit nagyon apró darabokra tördelünk.
- Majd megsütjük. Azért tűpróbát végezzünk, mivel minden sütő másképp süt. Ne ijedjünk meg, ha nem jön nagyon fel a piskótánk, a túró lehúzza! De nagyon-nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése