2013. január 25., péntek

CSOKIS-TÚRÓS PISKÓTA


Hozzávalók:

  • tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg túró
  • 10-20 dkg csokoládé (ízlés szerint)
Elkészítés:

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Majd belekeverjük a túrót és a csokit, amit nagyon apró darabokra tördelünk.
  4. Majd megsütjük. Azért tűpróbát végezzünk, mivel minden sütő másképp süt. Ne ijedjünk meg, ha nem jön nagyon fel a piskótánk, a túró lehúzza! De nagyon-nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése