- 1 cs spagetti (0,5 kg)
- 6 fej nagy gomba
- 1 cs virsli (5 db-os)
- 5 gerezd fokhagyma
- 40 dkg bacon szalonna
- 1 konzerv kukorica
- 40 dkg fagyasztott vegyes zöldségkeverék
- 0,5 kg mascarpone
- 2 ek tejföl
- 1,5 dl tej
- só
- olaj
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A spagettit kifőzzük.
- A gombát megpucoljuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.
- A bacon felszeleteljük, a virslit felkarikázzuk.
- A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón áttörjük, és egy kis tálkába tesszük.
- A bacont és a virslit megsütjük, majd kiszedjük az olajból, és abba rakjuk bele a zúzott fokhagymát.
- Elkevergetjük, majd hozzáadjuk a gombát és megsózzuk, párolgatjuk, majd hozzáöntjük a kukoricát és a fagyasztott zöldséget. Letakarva puhára pároljuk.
- Egy nagy tálba beletesszük a mascarponét, hozzáadjuk a tejet és a tejfölt.
- Habverővel simára keverjük.
- Beletesszük a megfőtt tésztánkat, és jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a zöldségeket, majd azzal is jól összekeverjük.
- Egy tepsibe öntjük az egészet.
- Elrendezzük benne, majd a tetejére rakjuk, és elosztjuk rajta a baconos virslit.
- Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd megsütjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése