2013. január 30., szerda

MASCARPONÉS SÜLT SPEGATTI

Hozzávalók:

  • 1 cs spagetti (0,5 kg)
  • 6 fej nagy gomba
  • 1 cs virsli (5 db-os)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg bacon szalonna
  • 1 konzerv kukorica
  • 40 dkg fagyasztott vegyes zöldségkeverék
  • 0,5 kg mascarpone
  • 2 ek tejföl
  • 1,5 dl tej
  • olaj
  • 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
  1. A spagettit kifőzzük.
  2. A gombát megpucoljuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.
  3. A bacon felszeleteljük, a virslit felkarikázzuk.
  4. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón áttörjük, és egy kis tálkába tesszük.
  5. A bacont és a virslit megsütjük, majd kiszedjük az olajból, és abba rakjuk bele a zúzott fokhagymát.
  6. Elkevergetjük, majd hozzáadjuk a gombát és megsózzuk, párolgatjuk, majd hozzáöntjük a kukoricát és a fagyasztott zöldséget. Letakarva puhára pároljuk.
  7. Egy nagy tálba beletesszük a mascarponét, hozzáadjuk a tejet és a tejfölt.
  8. Habverővel simára keverjük.
  9. Beletesszük a megfőtt tésztánkat, és jól összekeverjük.
  10. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd azzal is jól összekeverjük.
  11. Egy tepsibe öntjük az egészet.
  12. Elrendezzük benne, majd a tetejére rakjuk, és elosztjuk rajta a baconos virslit.
  13. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd megsütjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése