Piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 20 dkg csokoládé
- 2 ek vaj
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Ha kész, akkor kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. (Tűpróba!)
- Elkészítjük a krémet.
- A tojást felverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és jól kikeverjük.
- Hozzáadjuk a mascarponet, szintén jól kikeverjük.
- Majd utolsó lépésként a túrót adjuk hozzá, és azzal is jól elkeverjük.
- A piskótát kéttévágjuk, és megtöltjük a krém felével, majd a tetejét megkenjük a másik felével.
- A csokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd szép lassan megkenjük a piskóta tetejét vele, és dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése