Piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer):
- 40 dkg vaj
- 40 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 8 db tojás
- 1,5 csipet só
- 40 dkg liszt
- 2 cs sütőpor
Epres krémhez:
- 1 konzerv eper
- 0,5 l hulala
- 25 dkg mascarpone
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk vanília aroma
- 2 cs zselatinfix
- 20 dkg cukor
Csokoládés krémhez:
- 0,5 l hulala
- 4 ek kakaópor
- 2 ek vaj
- 1 tábla csokoládé
- 10 dkg cukor
- 2 zselatinfix
Díszítéshez:
- 20 dkg eper
- csokidrazsé
- színes tortadara
- cukorgyöngy
- cukorszívecskék
- hercegnős ostyalap
- gyertyák
- marcipán tábla
Elkészítés:
- A cukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és azzal is kikeverjük.
- A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.
- Beleforgatjuk a habot, és simára keverjük.
- Egy kerek sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd kb. 40 perc alatt megsütjük. ( tűpróba!)
- Majd a második piskótát is ugyanígy elkészítjük, csak azt egy kocka alakú sütőformában sütjük meg.
- Elkészítjük a krémeket.
- Epres: a tejszínt kemény habbá felverjük, majd az előzőleg összeturmixolt konzerv epret és annak levét is beleöntjük. Jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot, az aromát és a cukrot, és jól kikeverjük az egészet.
- Majd legvégül a zselatinfixet hozzáadjuk, és szétdolgozzuk benne.
- A kerek alakú piskótát rárakjuk a kocka piskótára, és ha túl nagy rá, akkor a széléből körbevágjuk.
- A kerek piskótát 3 lapra vágjuk, és megkenjük mindegyik lapot a krémmel, majd a tetejét is.
- Megcsináljuk a csokikrémet: A tejszínt felverjük kemény habbá, majd a kakaóport hozzáadjuk, és eldolgozzuk benne.
- A csokit a vajjal felolvasztjuk , majd beleöntjük ezt is a tejszínhabba, meg a cukrot is, és ismét kikavarjuk.
- Legvégül a zselatinfixet hozzáadjuk, és kikeverjük vele.
- A kocka alakú piskótát is 3 részre vágjuk, mindegyik részt megkenjük a csokiskrémmel és a tetejét is.
- Külön-külön a hűtőbe tesszük kb. 3 órát.
- Amikor kivesszük, akkor egybe rakjuk az egészet, majd ráhelyezzük az ostyát, és feldíszítjük ízlés szerint az eperrel és a cukorkákkal, gyertyával és táblával. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése