2013. január 25., péntek

EPRES-TÚRÓS SZELET


Hozzávalók:

Tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 doboz eperkonzerv
Túrós töltelék:
  • 500 g túró
  • 1 pohár kefír
  • cukor (ízlés szerint)
  • zselatinfix
Epres tető:
  • eperszörp
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • cukor
  • 1 eperkonzerv
Elkészítés:
  1. Először elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. A tojássárgájás masszához a lisztes sütőport hozzáadjuk, majd jól elkeverjük, és hozzáadjuk a felvert fehérjét, és óvatosan elkeverjük benne.
  2. Az eperkonzervből az epret beletesszük, és elkeverjük benne. A tésztamasszát egy kivajazott, kiliszetezett tepsibe öntjük, majd szép barnára sütjük. (Sütőpapírt is lehet használni!)
  3. A túrót összeturmixoljuk a kefírrel, hogy lágyabb legyen, majd a cukrot hozzáadva is turmixoljuk, hogy jól összekeveredjen. Egy zselatinfixet hozzáadunk, és elkeverejük benne. A kihűlt piskótára rákenjük a túrót, majd egy kicsit hagyjuk állni.
  4. A pudingot nem tejbe, hanem a konzervlevébe főzzük meg, illetve még eper- vagy málnaszörpöt adunk hozzá, kiegészítve, ha a konzerv levének nincs meg a megfelelő mennyiség a dl-hez.
  5. Fogjuk a második konzerv eperszemeit, és szépen ráteszegetjük a túróra, majd az epres, pudingos masszát lassan rákanalazzük a tetejére, szépen, hogy mindenhova jusson egyformán! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése