Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 5 ek víz
- 6 ek liszt
- 1 cs karamellás pudingpor
- 10 dkg tört mogyoró (mogyoródara)
- csokidara
Elkészítés:
- A tojást a cukorral és a vaníliáscukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és azzal is elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és csomómentesre dolgozzuk.
- Belekeverünk 5 dkg apróra zúzott mogyorót, és jól elkeverjük benne.
- Majd kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
- Közben megfőzzük a pudingot, amibe beletesszük a maradék tört mogyorót, és elkeverjük benne.
- Ha a piskóta meghűl, akkor kettévágjuk, és középen is kettévágjuk, így 4 lapot kapunk.
- Megtöltjük laponként a mogyorós karamell pudinggal. Majd a tetejét csokidarával megszórjuk, és hűtőben jól lehűtjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése