2013. január 31., csütörtök

GYÜMÖLCSKOSÁR TORTA

Hozzávalók:

Piskótához:
  • tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
Krémhez:
  • 2 cs vaníliapuding
  • 2 dl hulala édestejszín
  • őszibarack befőtt (fél doboz)
  • 1 cs zselatinfix
Tetejére: 
  • 4 db kivi 
  • 1 db mandarin
  • őszibarack befőtt ( fél doboz)
  • 2 cs zselatin
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba)
  3. A pudingot elkészítjük, majd a hulala tejszínt kemény habbá verjük, és a kissé meghűlt, kész pudingba forgatjuk.
  4. Majd hozzá adjuk a zselatinfixet.
  5. A piskótát ketté vágjuk, és megkenjük a krémmel, majd a tetejét is.
  6. A gyümölcsöket megpucoljuk , majd feldaraboljuk, és a torta tetejére rakosgatjuk.
  7. A legvégén a zselatin feloldjuk forró vízben, majd ráönjtük a tetejére.
  8. Dermedésig hűtőbe tesszük, majd jön a megmaradt vaníliáskrémmel a díszítés. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése