Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
Krémhez:
- 2 cs vaníliapuding
- 2 dl hulala édestejszín
- őszibarack befőtt (fél doboz)
- 1 cs zselatinfix
Tetejére:
- 4 db kivi
- 1 db mandarin
- őszibarack befőtt ( fél doboz)
- 2 cs zselatin
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba)
- A pudingot elkészítjük, majd a hulala tejszínt kemény habbá verjük, és a kissé meghűlt, kész pudingba forgatjuk.
- Majd hozzá adjuk a zselatinfixet.
- A piskótát ketté vágjuk, és megkenjük a krémmel, majd a tetejét is.
- A gyümölcsöket megpucoljuk , majd feldaraboljuk, és a torta tetejére rakosgatjuk.
- A legvégén a zselatin feloldjuk forró vízben, majd ráönjtük a tetejére.
- Dermedésig hűtőbe tesszük, majd jön a megmaradt vaníliáskrémmel a díszítés. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése