2013. január 29., kedd

TÚRÓS-PUNCSOS SÜTI

Hozzávalók:

Piskótához:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
Krémhez:
  • 0,5 kg túró
  • 3 ek citromlé
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs puncs pudingpor
  • 0,5 l tej
  • színes tortadara
Elkészítés:
  1. A cukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és azzal is kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk. Beleforgatjuk a habot, és simára keverjük.
  4. Majd egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, végül megsütjük (tűpróba!).
  5. A túrót a cukorral és a citromlével összekeverjük, villával jól megtörjük a túrót.
  6. Megfőzzük a pudingot, majd ha kész, akkor beleöntjük a túróba, és jól összekeverjük.
  7. Fogjuk a piskótát, és középen kettévágjuk. Megkenjük a belsejét, majd ráborítjuk a tetejét, és azt is megkenjük. Színes tortadarával díszítjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése