Piskótához:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 0,5 kg túró
- 3 ek citromlé
- 10 dkg cukor
- 1 cs puncs pudingpor
- 0,5 l tej
- színes tortadara
Elkészítés:
- A cukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és azzal is kikeverjük.
- A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
- A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk. Beleforgatjuk a habot, és simára keverjük.
- Majd egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, végül megsütjük (tűpróba!).
- A túrót a cukorral és a citromlével összekeverjük, villával jól megtörjük a túrót.
- Megfőzzük a pudingot, majd ha kész, akkor beleöntjük a túróba, és jól összekeverjük.
- Fogjuk a piskótát, és középen kettévágjuk. Megkenjük a belsejét, majd ráborítjuk a tetejét, és azt is megkenjük. Színes tortadarával díszítjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése