2013. január 26., szombat

BEJGLI NÉGYFÉLE TÖLTELÉKKEL

Hozzávalók:
Tésztához:
  • 0,5 kg liszt
  • 25 dkg vaj vagy Rama
  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • pici só
  • 2 tojás (kenéshez)
Töltelékek: 1. Gesztenyés - diós
  • 1 gesztenyemassza
  • 1 dl rum
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
2. Almás - fahéjas
  • 6 nagy alma
  • 5 ek fahéj
  • 30 dkg cukor

3. Túrós - mazsolás
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 pohár kefír
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 ek citromlé
4. Meggyes - mákos
  • 125 dkg mák
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 üveg magozott meggybefőtt
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a tésztát. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a pici sót.
  2. A tejet felfuttatjuk az élesztővel és a cukorral.
  3. A lisztes vajba beleöntjük a már előzőleg felvert két tojást, és hozzáadjuk a cukros - élesztős tejet. Jól eldolgozzuk, átgyúrjuk, majd hűvös helyen 2 órát pihentetjük.
  4. Közben elkészítjük a töltelékeket. A gesztenyemasszát összeturmixoljuk a rummal és a cukorral, majd hozzákeverjük a diót.
  5. Az almákat megmossuk és meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat meg a cukrot, és jól elkeverjük. Majd ha levet eresztett, akkor kinyomkodjuk, mert úgy kerül a tésztába.
  6. A túrót összeturmixoljuk a kefírrel, cukorral és citromlével, majd hozzákeverjük a mazsolát.
  7. A meggyet leszűrjük, majd a cukorral összeturmixoljuk, és hozzákeverjük a mákot. A töltelékeket felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  8. A tésztát kilisztezett deszkára tesszük, majd átgyúrjuk mégegyszer, és négy felé osztjuk.
  9. Az első negyedet kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra, majd belekenjük az gesztenyés tölteléket. Felcsavarjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
  10. Majd jön a 2. azt pedig az almással töltjük, majd a 3. a túrós töltelék, és végül a mákos.
  11. A tetejüket felvert tojással kenjük, majd sütőben szép barnára sütjük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése