2013. január 29., kedd

SZALONCUKROS-GYÜMÖLCSÖS PISKÓTA

Hozzávalók:
Piskótához:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 doboz konzerv vegyes gyümölcs
  • 3 ek színes cukor tortadara
Mázhoz:
  • 20 db vegyes ízű szaloncukor
  • 1 dl tej
  • 2-3 ek kakaópor
  • 1 ek vaj
Elkészítés:
  1. A cukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és azzal is kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.
  3. Beleforgatjuk a habot, és simára keverjük.
  4. Hozzáadjuk a konzerv gyümölcsöt és a tortadarát.
  5. Egy tepsit kivajazunk, majd kilisztezünk. A masszát beleöntjük, és megsütjük (tűpróba!).
  6. A szaloncukrokat kis darabokra vágjuk, majd egy lábasba tesszük.
  7. Hozzáadjuk a vajat, és elkezdjük olvasztani. Közben hozzáadjuk a tejet, és ha már kissé folyós, akkor a kakaóport is.
  8. Ha elkészült a máz, akkor a piskótánk tetejét megkenjük, majd hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjen rajta a máz. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése