Hozzávalók:
Piskótához:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 doboz konzerv vegyes gyümölcs
- 3 ek színes cukor tortadara
- A cukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és azzal is kikeverjük.
- A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.
- Beleforgatjuk a habot, és simára keverjük.
- Hozzáadjuk a konzerv gyümölcsöt és a tortadarát.
- Egy tepsit kivajazunk, majd kilisztezünk. A masszát beleöntjük, és megsütjük (tűpróba!).
- A szaloncukrokat kis darabokra vágjuk, majd egy lábasba tesszük.
- Hozzáadjuk a vajat, és elkezdjük olvasztani. Közben hozzáadjuk a tejet, és ha már kissé folyós, akkor a kakaóport is.
- Ha elkészült a máz, akkor a piskótánk tetejét megkenjük, majd hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjen rajta a máz. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése