Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 2 szál füstölt kolbász
- 3 db tv-paprika
- 2 db paradicsom
- 3 fej vöröshagyma
- napraforgó olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk, a krumplit is megpucoljuk, és csíkokra vágjuk. A paradicsomot és paprikát megmossuk, és karikákra vágjuk.
- Olajon a hagymát üvegesre pároljuk, pirítjuk.
- Sót, borsot és pirospaprikát teszünk rá ízlés szerint, jól elkavarjuk, majd beletesszük a paradicsomot és paprikát, átforgatjuk benne.
- A kolbászt karikákra vágjuk, majd azt is beletesszük, és végül jön a krumpli.
- Jól összekeverjük, majd felöntjük vízzel, hogy félig ellepje.
- Lefedjük, és addig főzzük, puhítjuk, míg a leve el nem fő, és a krumpli nem lesz puha.
- Ha szükséges, akkor adunk még hozzá vizet. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése