2013. január 25., péntek

EPRES-PUDINGOS PISKÓTA


Hozzávalók:
Piskóta:
  • tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
Teteje:
  • 1 cs epres pudingpor
  • 1 konzerv eper
  • 1 cs epres gyümölcskocsonya
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük.
  3. Ha kihűlt a piskótánk, akkor elkészítjük az epres pudingot, és rákenjük a tetejére.
  4. Ha egy kicsit megdermed, akkor a konzerv epret felbontjuk, és az eperszemeket kettévágva díszitjük.
  5. Elkészítjük a gyümölcskocsonyát. Ha meg tudjuk oldani, akkor tegyünk a piskótánk szélére valamit, ami felfogja majd a híg gyümölcskocsonyát, hogy ne folyon le (nekem lefolyt - de azért maradt rajta).
  6. És ha meg van, akkor jöhet a hűtő, és hagyjuk amíg meghül a kocsonya rajta. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése