Hozzávalók:
- 60 dkg rizs
- 1 l tej
- 2 vaníliás cukor
- 25 dkg cukor
- 25 dkg túró
- 1 konzerv eper
- 2 tasak csokoládépuding
- 1 l tej (pudinghoz)
Elkészítés:
- A rizst megfőzzük a tejben, ha szükséges és nem puhul eléggé, akkor nyugodtan lehet hozzá önteni még tejet, vagy vizet. (Csinálunk egy tejberizst.)
- Beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha kész, akkor hagyjuk hűlni.
- Ha félig meghűlt, akkor hozzáadjuk a túrót és jól elkeverjük benne.
- Ha teljessen kihűlt, akkor fogjuk és maréknyit kiszedünk belőle, kilapítjuk, és a konzerv eperből egy szemet beleteszünk, majd egy kicsit még a rizsből a tetejére teszünk, és gombócot formálunk belőle.
- Ezt egész addig csináljuk, amíg el nem fogy. (Kb. 16 db jön ki belőle.)
- Majd megcsináljuk a csokipudingot, és az lesz az öntetünk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése