Hozzávalók:
- 10 szelet bőrös malackaraj
- 3 kk fokhagymakrém
- 1,5 dl szójaszósz
- 6 ek almaecet
- só
- bors
- szárított rozmaring
- 5 alma
Elkészítés:
- A malachúst jól megmossuk és a bőrét beszabdaljuk.
- Megcsináljuk a pácot. A fokhagymakrémet, szójaszószt, almaecetet, sót, borsot összekeverjük egy nagy tálban.
- Majd ebbe a páclébe beletesszük a malachúst, átforgatjuk benne, hogy mindegyik be legyen kenődve, majd fóliával letakarjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap egy tepsit olajjal kikenünk, majd a húsokat szép sorjában beletesszük. Megszórjuk szárított rozmaringal és fóliával lefedjük. 50 percet pároljuk, puhítjuk.
- Közben az almákat jól megmossuk, kiszedjük a magját és szeletekre vágjuk.
- Ha letelt az 50 perc, akkor kiszedjük a tepsit, leszedjük a fóliát és rárakosgatjuk az almaszeleteket. Kb. 15 percigvisszahelyezzük még a sütőbe, hogy jól megpiruljon. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése