2013. január 25., péntek

KOLBÁSZOS FASÍRTRUDAK HAGYMÁS RIZZSEL


Hozzávalók:
Fasírthoz:
  • 35 dkg darálthús
  • 2 nagy fej hagyma
  • 3 szikkadt kifli
  • 2 tojás
  • 1,5 szál kolbász
  • bors, pirospaprika
Rizshez:
  • 25 dkg rizs
  • 2 fej nagy hagyma
Elkészítés:
  1. Fasírthoz a kolbászt egész apróra vágjuk (én úgy csináltam, hogy hosszába felvágtam, majd mégegyszer - negyedre - és úgy szeleteltem fel). Majd a kifliket beáztatjuk, ha megázott kinyomkodjuk. Az összes hozzávalót egy tálban jól összekeverjük. Fogjuk a tepsit, és a masszából kis rudakat próbálunk formázni (nekem 10 db lett).
  2. Majd ha megvan, mehet a sütőbe.
  3. Először fólia alatt sütjük 20 percet, majd azután 20 -30 percet még (megpiruljon).
  4. Rizshez a hagymát jó apróra vágjuk, majd megpirítjuk, és erre rárakjuk a rizst, és azt is pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Hozzáadunk sót és hagyjuk, hogy a víz elpárologjon róla.
  5. Tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése