Hozzávalók:
- 70 dkg szikkadt kenyér
- 40 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 l tej
- 3 ek kakaópor
- 2 kk fahéj
- 1 kk reszelt citromhéj
- 1 cs csokoládé puding
- baracklekvár
- színes tortadísz
Elkészítés:
- A kenyeret apró kis darabokra vágjuk. Beletesszük egy nagy tálba.
- A tejet meglangyítjuk, és közben hozzáadjuk a kakaóport, a cukrot, a fahéjat és a reszelt citromhéjat, ezeket jól elkevergetjük benne.
- Majd ráöntjük a kenyérre, és hozzáadjuk még a tojást meg a lisztet. Jól összegyúrjuk.
- Fogunk egy sütőformát (őzgerinc), kivajazzuk és kilisztezzük.
- Beletesszük a masszát, jól lenyomogatjuk, majd megsütjük. Nem baj, ha a belseje nem egészen sül meg, mert akkor nem szárad ki.
- Megfőzzük a csokipudingot.
- Ha kész a süti, akkor három részre vágjuk, és megkenjük lekvárral, majd a legtetejét és az oldalát is, és erre tesszük a csokipudingot.
- Majd megszórjuk a tortadísszel, és betesszük a hűtőbe hűlni. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése