2013. január 26., szombat

KOLBÁSZOS ZÖLDBABLEVES ZÖLDBORSÓVAL

Hozzávalók:
  • 1 szál kolbász
  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 dkg zöldbab
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 mk tárkony
  • fél mk köménymag
  • 1 mk Erős Pista
  • 1-2 babérlevél
  • olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1-2 ek liszt
  • fél citrom leve
  • 1 kk mustár
Elkészítés:
  1. A hagymát apróra felvágjuk, majd az olajon megpároljuk. A kolbászt karikákra vágjuk, és rátesszük a hagymára és együtt is pároljuk, sütjük 1-2 percig.
  2. Majd tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és megkavargatjuk. Beletesszük a zöldbabot, a zöldborsót és a zúzott fokhagymát. Majd a gázt nagy lángra állítjuk, hozzáadjuk a többi fűszert, és hagyjuk, hogy a zöldbab és a zöldborsó megpuhuljon.
  3. Elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, a citromlét és a mustárt összekeverjük.
  4. Majd ha a zöldségek megpuhultak, akkor a léből hozzáadunk a tejfölös habaráshoz, összekeverjük, és beleöntjük a levesbe.
  5. Forrás után még néhány percig kis lángon forraljuk. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése