Hozzávalók:
- 1 szál kolbász
- 25 dkg zöldborsó
- 25 dkg zöldbab
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 mk tárkony
- fél mk köménymag
- 1 mk Erős Pista
- 1-2 babérlevél
- olaj
- só
- 1 kis pohár tejföl
- 1-2 ek liszt
- fél citrom leve
- 1 kk mustár
Elkészítés:
- A hagymát apróra felvágjuk, majd az olajon megpároljuk. A kolbászt karikákra vágjuk, és rátesszük a hagymára és együtt is pároljuk, sütjük 1-2 percig.
- Majd tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és megkavargatjuk. Beletesszük a zöldbabot, a zöldborsót és a zúzott fokhagymát. Majd a gázt nagy lángra állítjuk, hozzáadjuk a többi fűszert, és hagyjuk, hogy a zöldbab és a zöldborsó megpuhuljon.
- Elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, a citromlét és a mustárt összekeverjük.
- Majd ha a zöldségek megpuhultak, akkor a léből hozzáadunk a tejfölös habaráshoz, összekeverjük, és beleöntjük a levesbe.
- Forrás után még néhány percig kis lángon forraljuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése