Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 tojás
- édesítő
- 6 púpozott ek Diabester liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 50 gr cukormentes reszelt csoki
Töltelék:
- 1 cs vaníliás puding
- 1 cs csokoládés puding
- 20 dkg vegyes gyümölcs
Piskóta áztatáshoz:
- 5 dl tej
- 2-3 dl rum (ízlés szerint)
Bevonó:
- 500 ml hulala cukormentes tejszín
- édesítő
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját,és az édesítőt kikeverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Majd belekeverjük a reszelt csokit.
- Ha kész, akkor egy sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. (Végezzünk tűpróbát!)
- Ha a piskóta megsült, akkor apró darabokra vágjuk. A tejet és a rumot összeöntjük, és ezzel meglocsoljuk az apró darabos piskótát.
- Fogunk egy műanyag, kör alakú tálat és folpack-kal kibéleljük.
- Az áztatott piskótával körbe és alul kirakjuk.
- Közben megcsináljuk a pudingokat, ha kész, akkor beleöntjük a vaníliást, majd erre megint rakunk piskótát és a gyümölcskonzervet. Majd jöhet a csokipuding és a tetejére a maradék piskóta.
- Ezt fogjuk, és egy napra berakjuk a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és összeálljon.
- Másnap kivesszük a hűtőből, egy tálcára borítjuk, leszedjük a tálat róla és a fóliát.
- A tejszínt kemény habbá felverjük, és ezzel bevonjuk a tortánkat.
- Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése