Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- csipet só
- 2 ek cukor
- 3/4 dl napraforgó olaj
- 2 kk vanília aroma
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- kakaópor + tej vagy csokiszósz
- dió
- cukor
- tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- A palacsintatésztát a hozzávalókból elkészítjük, csomómentesre kikeverjük, majd kisütjük. Ennél a palacsintatortánál az a lényeg, hogy a tészta egy kicsit vastagabb legyen az átlagosnál.
- A vaníliás pudingot megfőzzük, a diót a cukorral és forró tejjel összekeverjük, hogy egy masszát kapjunk. Ha nincs csokiszósz, akkor a kakaóporból és a tejből csinálunk egy masszát.
- Egy kör alakú tortaformát használunk, amelynek a szélét le lehet kapcsolni.
- Fogunk egy palacsintát, és a csokiszószt jól szétkenjük benne, majd kettéhajtjuk, és a forma aljára helyezzük. Az egyik oldalra, majd így folytatjuk, míg egy sor nincs meg. Kb. 5 db palacsinta jön egy sorba. 4 a szélén és egy a közepébe.
- Erre a diókrémet kenjük, majd a pudingot.
- Majd jön egy újabb csokiszószos palacsintasor, és rá a diókrém, majd a puding. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a palacsinta. (Nekem 3 sor lett.)
- Ezt a hűtőbe tesszük legalább egy fél napra, de egy egész jobb, hogy összeálljon.
- Amint kivesszük a hűtőből, akkor leszedjük róla sütőforma szélét, majd tejszínt jó keményre felverjük, és hozzáadunk egy zselatinfixet. Ezt rákenjük a palacsintatortára úgy, hogy a kilogó palacsintacsücsköket nem kenjük be. Majd a banánt karikára vágjuk, és feldíszítjük vele. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése