2013. január 25., péntek

VANÍLIÁS-CSOKIS PALACSINTATORTA




Hozzávalók:
Palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl ásványvíz
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 3/4 dl napraforgó olaj
  • 2 kk vanília aroma
  • 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
  • kakaópor + tej vagy csokiszósz
  • dió
  • cukor
  • tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
Tetejére:
  • 1 kis doboz hulala - édes tejszín
  • 1 zselatinfix
  • 1 db banán
Elkészítés:
  1. A palacsintatésztát a hozzávalókból elkészítjük, csomómentesre kikeverjük, majd kisütjük. Ennél a palacsintatortánál az a lényeg, hogy a tészta egy kicsit vastagabb legyen az átlagosnál.
  2. A vaníliás pudingot megfőzzük, a diót a cukorral és forró tejjel összekeverjük, hogy egy masszát kapjunk. Ha nincs csokiszósz, akkor a kakaóporból és a tejből csinálunk egy masszát.
  3. Egy kör alakú tortaformát használunk, amelynek a szélét le lehet kapcsolni.
  4. Fogunk egy palacsintát, és a csokiszószt jól szétkenjük benne, majd kettéhajtjuk, és a forma aljára helyezzük. Az egyik oldalra, majd így folytatjuk, míg egy sor nincs meg. Kb. 5 db palacsinta jön egy sorba. 4 a szélén és egy a közepébe.
  5. Erre a diókrémet kenjük, majd a pudingot.
  6. Majd jön egy újabb csokiszószos palacsintasor, és rá a diókrém, majd a puding. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a palacsinta. (Nekem 3 sor lett.)
  7. Ezt a hűtőbe tesszük legalább egy fél napra, de egy egész jobb, hogy összeálljon.
  8. Amint kivesszük a hűtőből, akkor leszedjük róla sütőforma szélét, majd tejszínt jó keményre felverjük, és hozzáadunk egy zselatinfixet. Ezt rákenjük a palacsintatortára úgy, hogy a kilogó palacsintacsücsköket nem kenjük be. Majd a banánt karikára vágjuk, és feldíszítjük vele. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése