A piskótához: (3 dl-es bögre)
- 1cs vaníliás cukor
- 1cs sütőpor
- 3 tojás
- 1 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- fél bögre olaj
- fél bögre tej
- kakaópor
A krémhez:
- 0,5 kg túró
- 1 kis pohár tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- színes tortadara
A tetejére:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 0,5 l fanta
- 1 őszibarack befőtt
Elkészítés:
- Először elkészítjük a piskótát: a vaníliás cukrot, a sütőport, a cukrot, és a tojást összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat és a tejet, majd ezt is összekeverjük, beleöntjük a kakaóport, és végül megint összekeverjük, majd megsütjük.
- Megcsináljuk a krémet: a túrót, a tejfölt és a vaníliás cukrot összeturmixoljuk krémesre, majd a tortadarát beleszórjuk, hogy szép színes legyen.
- Ha meghűlt a piskóta, akkor a barackot vékony szeletekre vágjuk, ráhelyezzük a piskótára, majd rátesszük a túrókrémet.
- Utána megcsináljuk az utolsó krémet: a pudingot megfőzzük, de nem tejben, hanem fantában, nem hagyjuk kihűlni, hogy ne dermedjen meg, és rátesszük a túrókrém tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése