2013. január 24., csütörtök

GYÜMÖLCSÖS FANTÁS

Hozzávalók:

A piskótához: (3 dl-es bögre)
  • 1cs vaníliás cukor
  • 1cs sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • fél bögre olaj
  • fél bögre tej
  • kakaópor
A krémhez:
A tetejére:
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 0,5 l fanta
  • 1 őszibarack befőtt
Elkészítés:
  1. Először elkészítjük a piskótát: a vaníliás cukrot, a sütőport, a cukrot, és a  tojást összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat és a tejet, majd ezt is összekeverjük, beleöntjük a kakaóport, és végül megint összekeverjük, majd megsütjük.
  2. Megcsináljuk a krémet: a túrót, a tejfölt és a vaníliás cukrot összeturmixoljuk krémesre, majd a tortadarát beleszórjuk, hogy szép színes legyen.
  3. Ha meghűlt a piskóta, akkor a barackot vékony szeletekre vágjuk, ráhelyezzük a piskótára, majd rátesszük a túrókrémet.
  4. Utána megcsináljuk az utolsó krémet: a pudingot megfőzzük, de nem tejben, hanem fantában, nem hagyjuk kihűlni, hogy ne dermedjen meg, és rátesszük a túrókrém tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése