- 50 dkg darált háztartási keksz
- 35 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg vaj vagy Rama
- 30 dkg porcukor
- 35 dkg sárgabaracklekvár
Mázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 6 ek kakaópor
- pici víz
Díszítéshez:
- 1 cs franciadrazsé
- kókuszreszelék
- cukorgyöngy
Elkészítés:
- A darált kekszet a kókuszreszelékkel összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot és azzal is összeforgatjuk.
- Hozzáadjuk a vajat és a lekvárt, és összegyúrjuk, hogy egy masszát kapjunk belőle.
- Ha kissé száraznak látjuk, akkor vizet adjunk hozzá, és tovább gyúrjuk, míg a kellő állag nem alakul ki.
- Golyót formázunk, az egyik oldalát, mintha megcsípnénk, megnyújtjuk (mintha csőrt csinálnánk a golyónak). És egészen addig, amíg el nem fogy a massza.
- Ha kész, akkor a mázat megcsináljuk a tetejére. A kakaóport és a porcukrot összekeverjük, majd némi kis vizet adunk hozzá, hogy egy sűrű masszaszerű legyen.
- Majd fogjuk a formákat és a tetejét belemártjuk, franciadrazséból szemeket és orrot csinálunk neki.
- A legvégén megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel, vagy cukorgyönggyel. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése