Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
Töltelék:
Díszítés:
- 15 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
- cukorgyöngy
Elkészítés:
- Először elkészítjük a tésztát. A lisztet, a tojást, a vaníliás cukrot, a cukrot és a vajat egy tálban alapossan összegyúrjuk.
- Majd elkészítjük a tölteléket. Az aszalt sárgabarackot nagyon kis darabokra összevágjuk, majd egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a diót, a lekvárt, a cukrot. Majd a csokit lereszeljük, és azt is hozzáadjuk, majd jól elkeverjük az egészet.
- A tésztát kilisztezett gyúródeszkára tesszük, majd jól kinyújtjuk, és kockákat vágunk belőle.
- A kockák közepére egy jó kávéskanálnyit teszünk a töltelékből, majd a négy szélét ráhajtjuk, és golyót formálunk belőle, egészen addig, amíg el nem fogy.
- Majd ráhelyezzük egy tepsire, amelybe sütőpapírt tettünk. Megsütjük.
- Megcsináljuk a mázhoz valót. A csokit a vajjal összeolvasztjuk.
- Ha megsültek a golyók, hagyjuk meghűlni, majd az egyik oldalát belemártjuk a csokiba.
- Tálcára helyezzük őket és cukorgyöngyel megszórjuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése