- 40 dkg babapiskóta
- 1 konzerv vegyes gyümölcs
Krém 1-hez :
- 3 tojássárgája
- 3 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 45 dkg cukor
- 2 cs zselatinfix
Krém 2-hez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 tojásfehérje
Borításhoz:
- 1 nagy doboz hulala édes tejszín
- színes dekorcukorkák
Elkészítés:
- Elkészítjük az első krémet. A cukrot a tojássárgájával jól kikeverjük, majd tejjel felengedjük, és egy lábasban a tűzön sűrűre főzzük.
- Majd ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a vajjal jól kikeverjük.
- Majd legvégül a zselatinfixet hozzákeverjük.
- Fogunk egy nagy tálat és folpackkal kibéleljük, majd körbetesszük a babapiskótával. Az aljára mehet dupla sor.
- Ráöntjük a krémünket, majd teszünk rá megint babapiskótát és gyümölcsöt.
- Megfőzzük a vaníliás pudingot, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és bele forgatjuk a kész pudingba, alapossan elforgatjuk, keverjük.
- Majd ez jön a gyümölcsös piskótára, majd a gyümölcs másik fele, és a végén babapiskóta.
- Ezt így egy napra betesszük a hűtőbe.
- Másnap mikor kivesszük, akkor egy tálcára borítjuk, leszedjük a fóliát, és a felvert tejszínhabbal és a cukorkákkal díszítjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése