2013. január 31., csütörtök

KRÉMES-PUDINGOS BABAPISKÓTA TORTA

Hozzávalók:

Krém 1-hez :
  • 3 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 45 dkg cukor
  • 2 cs zselatinfix
Krém 2-hez:
Borításhoz:
  • 1 nagy doboz hulala édes tejszín
  • színes dekorcukorkák
Elkészítés:
  1. Elkészítjük az első krémet. A cukrot a tojássárgájával jól kikeverjük, majd tejjel felengedjük, és egy lábasban a tűzön sűrűre főzzük.
  2. Majd ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a vajjal jól kikeverjük.
  3. Majd legvégül a zselatinfixet hozzákeverjük.
  4. Fogunk egy nagy tálat és folpackkal kibéleljük, majd körbetesszük a babapiskótával. Az aljára mehet dupla sor.
  5. Ráöntjük a krémünket, majd teszünk rá megint babapiskótát és gyümölcsöt.
  6. Megfőzzük a vaníliás pudingot, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és bele forgatjuk a kész pudingba, alapossan elforgatjuk, keverjük.
  7. Majd ez jön a gyümölcsös piskótára, majd a gyümölcs másik fele, és a végén babapiskóta.
  8. Ezt így egy napra betesszük a hűtőbe.
  9. Másnap mikor kivesszük, akkor egy tálcára borítjuk, leszedjük a fóliát, és a felvert tejszínhabbal és a cukorkákkal díszítjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése