- 6 db zsemle
- 50 dkg túró
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk citromlé
- 10 dkg mazsola
- 2 ek tejföl
- vaj (kenéshez)
- lekvár (kenéshez)
Elkészítés:
- Fogunk egy nagy tálat, és beleöntjük a túrót, majd villával összenyomkodjuk.
- A zsemléket kettévágjuk, majd a belét kiszedjük, és beletesszük a túróba.
- Majd hozzáadjuk a tojást, cukrot, vaníliás cukrot, citromlevet, mazsolát és tejfölt. Jól összedolgozzuk.
- Fogunk egy tepsit, és sütőpapírral kibéleljük.
- Egy tálba öntjük a tejet, a zsemlék alját belemártogatjuk, majd a tepsibe tesszük.
- Elosztjuk a túrós tölteléket a zsemlékbe.
- Majd a zsemlék tetejét is megáztatjuk a tejben, és rátesszük a tetejükre.
- Megkenjük vajjal, majd a lekvárral, végül megsütjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése