2013. január 28., hétfő

ÉDES-MAZSOLÁS TÚRÓS ZSÖMLE

Hozzávalók:

  • 6 db zsemle
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk citromlé
  • 10 dkg mazsola
  • 2 ek tejföl
  • vaj (kenéshez)
  • lekvár (kenéshez)
Elkészítés:
  1. Fogunk egy nagy tálat, és beleöntjük a túrót, majd villával összenyomkodjuk.
  2. A zsemléket kettévágjuk, majd a belét kiszedjük, és beletesszük a túróba.
  3. Majd hozzáadjuk a tojást, cukrot, vaníliás cukrot, citromlevet, mazsolát és tejfölt. Jól összedolgozzuk.
  4. Fogunk egy tepsit, és sütőpapírral kibéleljük.
  5. Egy tálba öntjük a tejet, a zsemlék alját belemártogatjuk, majd a tepsibe tesszük.
  6. Elosztjuk a túrós tölteléket a zsemlékbe.
  7. Majd a zsemlék tetejét is megáztatjuk a tejben, és rátesszük a tetejükre.
  8. Megkenjük vajjal, majd a lekvárral, végül megsütjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése