2013. január 26., szombat

ÉDES-CSÍPŐS CSIRKE

Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny
  • 4 db csirke felsőcomb
  • 4 ek méz
  • 3 ek erőspista
  • 3 ek ketchup
  • napraforgó olaj
  • bors
Elkészítés:
  1. A csirkeszárnyakat jól megmossuk, és ha van még rajta "tollpihe", akkor azt leszedjük róla, a combokat jól megmossuk, és leszedjük a bőrét, majd ismét jól megmossuk a csirkéket.
  2. Fogjuk, sóval és borsal bekenjük őket.
  3. A mézet, az erőspista és a ketchupot összekeverjük, és beleforgatjuk a csirkéket. A maradékot ráöntjük.
  4. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük őket.
  5. Alufóliával letakarjuk, és 30 percig puhítjuk őket, majd leszedjük a fóliát, és 15 percig még pirítjuk. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése