2013. január 29., kedd

SASLIK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)

Hozzávalók:

  • 70 dkg tarja
  • 4 nagy krumpli
  • 40 dkg apróbb gomba
  • 4 fej vöröshagyma
  • hurkapálca
Páchoz:
  • 3 ek méz
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 3 ek ketchup
  • napraforgó olaj
  • chilipaprika
Elkészítés:
  1. A húst előző nap jól megmossuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. A páchoz a hozzávalókat összekeverjük, és a húst beleforgatjuk, majd lefóliázzuk, és a hűtőben pihentetjük egy napig.
  3. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, és negyed részekre vágjuk.
  4. A krumplit megpucoljuk , megmossuk, majd kis kockákra vágjuk.
  5. A gombát megpucoljuk, és megmossuk.
  6. A hurkapálcát 3 részre törjük, és szépen elkezdjük ráhuzogatni a krumplit, húst, gombát, hagymát, majd megint hús és krumpli.
  7. Egészen addig, amíg el nem fogy.
  8. Egy nagy tepsibe tesszük, és a maradék páclével meglocsoljuk, majd lefóliázzuk.
  9. Fél órát puhítjuk, majd levesszük a fóliát, és kb. 15 percet sütjük még, hogy szép színe legyen. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése