Piskótához:
- 7 db tojás
- 7 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 8 ek víz
- 9 ek átszitált liszt
- 1 citrom reszelt héja
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 3 db tojás
- 2 cs vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
Tetejére:
- csokidara
Elkészítés:
- A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és vaníliáscukorral.
- Hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, jól összedolgozzuk, majd a vízet, és azzal is kikeverjük. Majd belereszeljük a citromhéjat, és összekeverjük.
- A tojásfehérjét habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes masszához. Lassan beleforgatva elkeverjük benne.
- Kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. (tűpróba!)
- A krémhez a tojássárgáját a vaníliáscukorral és cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponet.
- Összekeverjük, majd a tojásfehérjét habbá verjük, és azt is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk.
- A piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel.
- Rárakjuk a tetejét, és azt is befedjük a krémmel, majd csokidarával megszórjuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése