2013. január 29., kedd

MASCARPONEKRÉMES SÜTI

Hozzávalók:

Piskótához:
Krémhez:
Tetejére:
  • csokidara
Elkészítés:
  1. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és vaníliáscukorral.
  2. Hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, jól összedolgozzuk, majd a vízet, és azzal is kikeverjük. Majd belereszeljük a citromhéjat, és összekeverjük.
  3. A tojásfehérjét habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes masszához. Lassan beleforgatva elkeverjük benne.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. (tűpróba!)
  5. A krémhez a tojássárgáját a vaníliáscukorral és cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponet.
  6. Összekeverjük, majd a tojásfehérjét habbá verjük, és azt is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk.
  7. A piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel.
  8. Rárakjuk a tetejét, és azt is befedjük a krémmel, majd csokidarával megszórjuk. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése