2013. január 31., csütörtök

EPERPUDINGOS PISKÓTA

Hozzávalók:

Piskótához:
  • tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
Krémekhez:
  • 1 cs epres pudingpor
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 1 konzerv eper
  • 2 cs zselatin (1 cs piros, 1 cs színtelen)
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba)
  3. Elkészítjük a pudingokat.
  4. A kész piskótát ketté vágjuk, majd a belsejét megkenjük a csokipudinggal.
  5. Rátesszük a tetejét, és azt meg az epres pudinggal, kicsit hagyjuk megdermedni.
  6. Majd ráhelyezzük az eper szemeket, és a zselatint kikeverjük, majd szépen eloszlatjuk a tetején.
  7. Hűtőbe tesszük, és megvárjuk amíg a zselatin megköt, majd lehet fogyasztani! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése