Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
Krémekhez:
- 1 cs epres pudingpor
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 1 konzerv eper
- 2 cs zselatin (1 cs piros, 1 cs színtelen)
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba)
- Elkészítjük a pudingokat.
- A kész piskótát ketté vágjuk, majd a belsejét megkenjük a csokipudinggal.
- Rátesszük a tetejét, és azt meg az epres pudinggal, kicsit hagyjuk megdermedni.
- Majd ráhelyezzük az eper szemeket, és a zselatint kikeverjük, majd szépen eloszlatjuk a tetején.
- Hűtőbe tesszük, és megvárjuk amíg a zselatin megköt, majd lehet fogyasztani! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése